Αν και, σχετικώς, έχουμε απομακρυνθεί χρονικά από την κορύφωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η παραγωγή των ημιαγωγών και η επιμελητεία περί αυτών παραμένει σημαντικό πρόβλημα και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Όμιλος Volkswagen, ο οποίος αποτελείται από πολλές εταιρείες, χρειάζεται μεγάλες ποσότητες τσιπ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παραγωγή των υπαρχόντων μοντέλων του αλλά και όσων καινούργιων πρόκειται να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα στελέχη του Ομίλου αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της έλλειψης ημιαγωγών συνάπτοντας απευθείας συμφωνίες με τις εταιρείες παραγωγής τους. Έτσι, παρακάμπτουν τους προμηθευτές αυτών που είχαν ως τώρα.

Όπως δήλωσε ο Κάρστεν Σνάκε, μέλος του Συμβουλίου Προμηθειών της Skoda και επικεφαλής του προγράμματος «Compass» της Volkswagen AG, το γερμανικό γκρουπ πλέον αγοράζει ημιαγωγούς απευθείας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, όπως η Renesas Electronics, η NXP Semiconductors και η Infineon Technologies.

Το πρόβλημα της έλλειψης τσιπ παραμένει σημαντικό στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των μοντέλων αυτής της τεχνολογίας επιτείνουν το θέμα, καθώς η ανάγκη για ημιαγωγούς είναι διογκούμενη.

Για τον λόγο αυτό, ο Σνάκε δήλωσε ότι στον Όμιλο Volkswagen προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό διαφορετικών τσιπ που απαιτούνται για την κατασκευή των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Όπως είπε, η χρήση μόνο κάποιων συγκεκριμένου τύπου θα διευκολύνει τόσο τη διαδικασία προμήθειάς τους όπως και αυτή της παραγωγής των αυτοκινήτων, ενώ δεν θα απαιτείται η ανάπτυξη πολύπλοκου λογισμικού για τη λειτουργία τους.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Νέα πρόταση από τις εταιρείες παραχώρησης για τις ανατιμήσεις

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με τα δισ. της Αττικής Οδού, ο Φιντάν… ανησυχεί για τον Βαρουφάκη, το δάνειο για το καζίνο του Ελληνικού και η βίλα των 14 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε όλα τα POS της χώρας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ