Σε συζητήσεις βρίσκονται η Meta Platforms και η Apple για την πιθανότητα ενσωμάτωσης του νέου μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Meta στο σύστημα ΑΙ των iPhones, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πέρα από την Meta και την Google, σε συζητήσεις με την Apple έχουν μπει και οι startups του κλάδου Anthropic και Perplexity προκειμένου να προωθήσουν τη δική τους τεχνολογία ΑΙ στο Apple Intelligence, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ο τεχνολογικός κολοσσός.

Πάντως, οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές συνεχίζονται χωρίς ακόμη να έχουν καταλήξει σε συμφωνία, υποστηρίζει η WSJ. Αντιστοίχως δεν είναι σαφές το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας και των επιδράσεων της.

Πάντως, η όποια συμφωνία με την Apple θα βοηθήσει τις εταιρείες ΑΙ να διασφαλίσουν μια ευρύτερη προώθηση των προϊόντων τους.

Θυμίζουμε πως η κατασκευάστρια των iPhone ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη σε εκδήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, δηλώνοντας πως θα ενσωματώσει το νέο Apple Intelligence σε συσκευές και apps, συμπεριλαμβανομένης της Siri. Μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει ότι θα προσθέσει τη χρήση του ChatGPT της OpenAI, που υποστηρίζεται από την Microsoft.

Διαβάστε ακόμη 

Από την Απογευματινή και τον ΔΟΛ, στην Κοραή: Ιστορικά κτίρια αποκτούν νέα ζωή (pics)

Το στοίχημα της αξιοποίησης του εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ (pics)

ΑΑΔΕ: Το myAADE «καταργεί» τα γκισέ στις ΔΟΥ (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ