ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youtube: Έγινε 19 χρόνων – Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα (vid)

Το YouTube έχει την έδρα του στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια και έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με τους θεατές να παρακολουθούν κατά μέσο όρο περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ώρες περιεχομένου YouTube καθημερινά

Γενέθλια έχει η γνωστή πλατφόρμα βίντεο YouTube. Έγινε δεκαεννέα χρονών καθώς στις 23 Απριλίου του 2005 ένας νεαρός άνδρας δημοσίευσε το πρώτο βίντεο.

Ο Jawed Karim δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο «Me at the Zoo» («Εγώ στον Ζωολογικό Κήπο») στις 23 Απριλίου 2005. Ο συνιδρυτής του YouTube το δημιούργησε ενώ στεκόταν μπροστά σε μια έκθεση ελεφάντων στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.

«Εντάξει, λοιπόν, εδώ είμαστε μπροστά στους ελέφαντες», λέει ο Καρίμ στο κλιπ 19 δευτερολέπτων. «Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι έχουν πραγματικά, πραγματικά, πολύ μακριές προβοσκίδες και αυτό είναι υπέροχο. Και αυτό είναι λίγο πολύ το μόνο που πρέπει να πούμε».

Το βίντεο του Καρίμ δημοσιεύτηκε στο YouTube ένα μήνα πριν από τη δημόσια κυκλοφορία της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων, τον Μάιο του 2005.

Το όνομα YouTube.com, το οποίο τελικά έγινε η διαδικτυακή πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταχωρήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2005.

Το YouTube δημιουργήθηκε από τους Steve Chen, Chad Hurley και Karim, τρεις πρώην υπαλλήλους της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου PayPal.

Η ομάδα φιλοδοξούσε να δημιουργήσει έναν ιστότοπο γνωριμιών, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι τα άτομα θα απολάμβαναν να μοιράζονται τα βίντεο του σπιτιού τους. Ένα χρόνο αργότερα, η Google αγόρασε το YouTube.

Το YouTube έχει την έδρα του στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια και έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με τους θεατές να παρακολουθούν κατά μέσο όρο περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ώρες περιεχομένου YouTube καθημερινά, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Σε… κλοιό οι παίκτες σε κόκκινα δάνεια και πληρωμές – Πρέσινγκ κυβέρνησης – ΤτΕ για ιδιωτικό χρέος και προμήθειες

Χάνει 9% η μετοχή της Kering μετά την μείωση των πωλήσεων της Gucci

Ο όμιλος Grimaldi ενισχύει την παρουσία του στην Κίνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""