Τουρισμός

Αir France: Αυξάνει τις πτήσεις για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι

  • newsroom


Αυξημένη ζήτηση για Ελλάδα βλέπει ο γαλλικός αερομεταφορέας το φετινό καλοκαίρι

«Για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2021 προς τους ελληνικούς προορισμούς, ο όμιλος Air France – KLM αναμένεται να ενισχύσει το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί έως τώρα για το φετινό καλοκαίρι».

Αυτό επισημαίνει ο γαλλικός αερομεταφορέας, ο οποίος ανακοίνωσε τον αρχικό του σχεδιασμό για το καλοκαίρι προς την Ελλάδα. Η αεροπορική έχει εντάξει έξι προορισμούς -εκτός αυτού της Αθήνας- στο θερινό της πρόγραμμα ενισχύοντας τη σύνδεση των δύο χωρών κατά τους θερινούς μήνες. Οι προορισμοί αυτοί είναι Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ηράκλειο, οι οποίοι θα έχουν αφετηρία το Παρίσι, αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Όπως προβλέπεται, οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη θα είναι δύο την εβδομάδα για το διάστημα από 04 Ιουνίου έως 04 Ιουλίου και τρεις την εβδομάδα, από 14 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου. Το δρομολόγιο για Μύκονο θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα, από 01 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου και δύο φορές από 12 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. H Σαντορίνη θα εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις για το διάστημα 31 Μαΐου έως 04 Ιουλίου και με μία πτήση από 14 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, ενώ για το Ηράκλειο της Κρήτης οι πτήσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου, με συχνότητα που φτάνει και κάθε μέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο. Τέλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος εντάσσονται στο πρόγραμμα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Οι νέες αυτές πτήσεις θα εξυπηρετήσουν παράλληλα και την αυξημένη ζήτηση των Ελλήνων ταξιδιωτών για προορισμούς στο εξωτερικό, τόσο από την Αθήνα όσο και από τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ειδικά για την υψηλή περίοδο (Ιούλιο-Αύγουστο) η σύνδεση της Αθήνας με το Παρίσι αναμένεται να φτάσει με την Air France και στις έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα κ. Γιάννη Πανταζόπουλο «ο όμιλος Air France-KLM είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που αναμένεται με την επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής δραστηριότητας, προσφέροντας ένα διευρυμένο πρόγραμμα πτήσεων καλύπτοντάς την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν το πτητικό μας έργο για το φετινό καλοκαίρι θα απλώνεται και στα 4 σημεία του ορίζοντα της χώρας μας καλύπτοντας το Βορρά με πτήσεις προς την Θεσσαλονίκη, τον Νότο με πτήσεις προς το Ηράκλειο, την Ανατολή με πτήσεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες καθώς και τη Δύση με πτήσεις στην Κέρκυρα. Παράλληλα, για την Αθήνα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πτήσεις από αρκετές περιφερειακές πόλεις της Γαλλίας. Έπειτα από μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τον αεροπορικό και ταξιδιωτικό κλάδο ευρύτερα, λόγω της πανδημίας COVID-19, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των επιβατών μας. Με το ποσοστό των εμβολιασμών να αυξάνεται διεθνώς, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης, την οποία στόχος μας είναι να καλύψουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκική λίρα: Τα χειρότερα έρχονται – Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι φόβοι για ευρωπαϊκό ντόμινο

Eπένδυση του «Mr Sani» Ανδρέα Ανδρεάδη στη Μύκονο με «διαβατήριο» Κόκκαλη

«Βόμβα» χρεών με λανθασμένα κουρέματα στις υπεκμισθώσεις ακινήτων