Ως χώρος βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου boutique hotel θα λειτουργήσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΑΠΘ, στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πολύχρονες διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του ΑΠΘ, με την υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του συγκεκριμένου ακινήτου

Το κτίριο αποτελεί Κληροδότημα του Θωμά Παπαμιχαηλίδη, πολιτικού μηχανικού, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ το 1964. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιώροφο και δύο πάνω από το ισόγειο ορόφους (αποτελούμενους από δύο διαμερίσματα ο καθένας), μαζί με οικόπεδο εκτάσεως 234,16 τ.μ., η δε όψη του έχει κριθεί διατηρητέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φειδάς τόνισε ότι «το ακίνητο παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης από τρίτους τα τελευταία 20 έτη, με συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του σκοπού που όρισε ο διαθέτης, δηλαδή τη χορήγηση υποτροφίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ».

«Η εκμίσθωση του ακινήτου του ΑΠΘ σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή του, αξίας 470.000 ευρώ, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, μετά την αξιοποίηση του Μανδαλίδειου Μεγάρου, στην υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει το ΑΠΘ για την πλήρη αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του πανεπιστημίου και των φοιτητών/τριών του, ενώ και το ίδιο το κτήριο θα διασωθεί και θα παραδοθεί ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Τζόνι Ντεπ: Συλλεκτικός πίνακας – αυτοπροσωπογραφία πωλείται έναντι $1.950 (tweets + pic + vid)

Μπορέλ: «Διπλής κατεύθυνσης το ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία»

Ύμνοι από τη Le Figaro για την Αστυπάλαια: Το πράσινο νησί που «καλλιεργεί» το απρόσμενο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ