Εν αναμονή των αποφάσεων, σε συνέχεια των προσφυγών που έχει κάνει για το ξενοδοχείο 5* στην οδό Φαλήρου 5 στο Κουκάκι αλλά και για γειτονικά κτίρια στην περιοχή που υπερβαίνουν, σύμφωνα με την εταιρεία, τα όρια ύψους που έχουν τεθεί τώρα γύρω από την Ακρόπολη, βρίσκεται η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ του ομίλου Ευμορφίδη. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά τώρα και με τις εργασίες στο έτερο ακίνητο επί της ίδιας οδού, στη Φαλήρου 22, για το νέο ξενοδοχείο των 113 δωματίων, το οποίο υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 24 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Ειδικότερα όσον αφορά τις εξελίξεις για το πολυσυζητημένο (λόγω ύψους και θέασης της Ακρόπολης με συνακόλουθα και την επιβολή προστίμου ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου) ξενοδοχείο Coco-Mat Athens BC επί της οδού Φαλήρου 5, τον περασμένο Ιούλιο εκδόθηκε η ορθή επανάληψη της πράξης μερικής ανάκλησης της αδείας, την οποία η εταιρεία έχει προσβάλει ενώπιον του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Α’ και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ως παράνομη και άκυρη, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις. Η διοίκηση της εταιρείας, με πρόεδρο τον κ. Μ. Ευμορφίδη και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Χρ. Μπομπόλια, έχει προχωρήσει σε προβλέψεις που αφορούν την καταβολή των προστίμων ενώ, σύμφωνα με την ίδια «διαθέτει τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης εφόσον απαιτηθεί».

Πολλαπλά δικαστικά «μέτωπα»

Παράλληλα και ανεξάρτητα από τα ένδικα βοηθήματα που σχετίζονται με τη μερική ανάκληση της άδειας δόμησης του συγκεκριμένου ακινήτου της εταιρείας, η τελευταία έχει προβεί σε νομικές ενέργειες που αφορούν τη νομιμότητα γειτονικών κτιρίων και συγκεκριμένα στην άσκηση:

Της αίτησης ακύρωσης, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά της με αρ. 1881/1988 άδειας δόμησης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Αθηναίων για ακίνητο επί της οδού Τσάμη Καρατάση 5-7, με δικάσιμο που έχει οριστεί κατόπιν αναβολής στις 5 Δεκεμβρίου 2023.

Της αίτησης ακύρωσης, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά της με αρ. 1405/2007 άδειας οικοδομής επταώροφης πολυκατοικίας στην όδο Φαλήρου 7 η οποία χορηγήθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων. Η υπόθεση συζητήθηκε κατά τη δικάσιμο της 18.09.2023 και αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Το νέο 5άστερο

Την ίδια στιγμή, η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ προχωρά και με το νέο πλάνο και τις εργασίες για το νέο 5άστερο που σχεδιάζει στην περιοχή: Μετά την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας, τον περασμένο Ιούνιο, για την ανακατασκευή του σταθμού οχημάτων, στην οδό Φαλήρου 22, Αθήνα σε ξενοδοχείο, δυναμικότητας 113 δωματίων, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ υπολογίζει ότι θα χρειαστεί 24 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου, με τον εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό να αντιστοιχεί σε 15 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πρόκειται να λάβει πιστοποίηση LEED για το κτίριο αυτό.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει προχωρήσει και τις μελέτες ωρίμανσης για το έργο της ανάπτυξης 59 κατοικιών στον Ξιφιά Μονεμβασιάς, σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει κατά το β’ εξάμηνο του έτους και θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του 2023, το σύνολο του κύκλου εργασιών του ομίλου αφορά έσοδα από μισθώματα και αυτά ανήλθαν στα 3,318 εκατ. ευρώ έναντι 3,059 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8%. Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου την 30η Ιουνίου 2023 μειώθηκαν σε 3,145 εκατ. ευρώ έναντι λειτουργικών κερδών 10,442 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 70%. Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση, οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση της αξίας των ακινήτων την αντίστοιχη περίοδο του 2022 σε σχέση με το 2023 με δεδομένη και την απομείωση της αξίας του ξενοδοχείου στο Κουκάκι λόγω των νομικών και πολεοδομικών εμπλοκών (η αξία του ξενοδοχείου μειώθηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς από 30,35 εκατ. ευρώ, αρχικά σε 19,48 εκατ. ευρώ κι εν συνεχεία στα 11,67 εκατ. ευρώ) καθώς και στα αυξημένα λοιπά έξοδα του πρώτου εξαμήνου. Τα αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν σε κέρδη ύψους 2,57 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 10,34 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του ομίλου, στις 30 Ιουνίου 2023 το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της περιλάμβανε 36 ακίνητα, συνολικής εύλογης αξίας 108,2 εκατ. ευρώ έναντι 101,38 εκατ. ευρώ. στο τέλος του 2022.

Διαβάστε ακόμη 

ΛΑΡΚΟ: Η Ιρλανδική CMI κρατά το κλειδί του διαγωνισμού για την πώληση της βιομηχανίας

Τα αριστουργήματα της ιαπωνικής ωρολογοποιίας – Ασύλληπτη λεπτομέρεια σε κομμάτια μόνο για συλλέκτες

Τα 10 πιο θεαματικά ασανσέρ του κόσμου: Iλιγγιώδη ύψη και εμπνευσμένο design

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ