Η Ήπειρος αναδείχθηκε για το 2023 μεταξύ των πλέον φιλόξενων περιοχών στον κόσμο από την πλατφόρμα Booking.com, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στη 2η θέση της σχετικής λίστας, σύμφωνα με τα βραβεία Traveller Review Awards 2023.

Την πρώτη θέση στην ίδια λίστα καταλαμβάνει η περιοχή Λα Ριόχα της Ισπανίας, ενώ ακολουθούν στις υπόλοιπες θέσεις: Άνω Αυστρία, κομητεία Ντάουν στη Βόρεια Ιρλανδία, Μούρες στη Ρουμανία, Μάρλμπορο στη Νέα Ζηλανδία, Νινχ Μπινχ στο Βιετνάμ, Λιμόν στην Κόστα Ρίκα, Νιουφάουντλαντ & Λαμπραντόρ στον Καναδά και Βόρεια Ντακότα στις ΗΠΑ.

Το Booking είχε και σε ξεχωριστή κατηγορία τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις για τη φετινή χρονιά.

Αυτές είναι:

  • Πολινιάνο α Μάρε (Polignano a Mare), Ιταλία
  • Χουαλιέν, Ταϊβάν
  • Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
  • Δρέσδη, Γερμανία
  • Κλάιπεντα, Λιθουανία
  • Γιορκ, Βρετανία
  • Ουσουάια, Αργεντινή
  • Πόρτο ντε Γκαλίνας (Porto De Galinhas), Βραζιλία
  • Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
  • Χρυσή Ακτή (Gold Coast), Αυστραλία

Όγδοη η Ελλάδα σε αριθμό βραβείων καταλυμάτων

Παράλληλα, ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά τα καταλύματα και άλλους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών, λαμβάνοντας διάκριση από τα βραβεία Traveller Review Awards 2023, τα οποία δίνονται με βάση τις καλύτερες κριτικές από τους ταξιδιώτες.

Τα βραβεία βασίστηκαν σε 240 εκατ. πιστοποιημένες κριτικές στην πλατφόρμα της Booking.com, 1,36 εκατ. συνεργάτες από το χώρο των καταλυμάτων, 230 παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτου και 58 παρόχους υπηρεσιών μεταφορών με ταξί από τα αεροδρόμια.

Συνολικά, 1,36 εκατ. πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών έλαβαν βραβείο για τις υπηρεσίες τους, ενώ για έκτη συνεχή χρονιά, τα διαμερίσματα (629.421) αποτελούν το πιο πολυβραβευμένο είδος καταλύματος παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεία τρεις φορές περισσότερα από τις εξοχικές κατοικίες (177.795) και τα ξενοδοχεία (172.036). Είναι η πρώτη φορά που τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην τρίτη θέση των βραβείων.

Σχεδόν ένας στους 10 βραβευθέντες παγκοσμίως έλαβαν το σήμα «Travel Sustainable» για τις προσπάθειές τους να λειτουργούν με πιο αειφόρο τρόπο. Ανάμεσα σε όλα τα είδη καταλύματος, τα ξενοδοχεία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μερίδιο καταλυμάτων με το σήμα αειφορίας (15%).

Ειδικότερα, η Ιταλία βρέθηκε στην πρώτη θέση χωρών με τα περισσότερα βραβεία καταλύματος (170.638) και ακολουθούν η Ισπανία (108.217), η Γαλλία (103.365), η Γερμανία (76.479), η Κροατία (64.206), η Πολωνία (60.721), το Ηνωμένο Βασίλειο (60.697), όγδοη η Ελλάδα (54.473), η Βραζιλία (53.658) και οι ΗΠΑ (46.839).

Όσον αφορά τις χώρες με τα περισσότερα βραβεία για διαμερίσματα, σπίτια και άλλα μοναδικά καταλύματα, πρώτη ήταν και πάλι η Ιταλία, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Κροατία.

Σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών μεταφορών, η Ισπανία συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία (23) και ακολούθησε η Ελλάδα (21), η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Αλλά και στις μεταφορές με ταξί από και προς τα αεροδρόμια στην πρώτη θέση, τα περισσότερα βραβεία έλαβε η Ισπανία (11 πάροχοι με 442 οδηγούς), δεύτερη ήταν η Ελλάδας (7 πάροχοι με 1.196 οδηγούς) και ακολούθησαν Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία.

 

Διαβάστε ακόμα

Σύλληψη για τον Ρώσο φαρσέρ που απείλησε με βόμβα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 6 νοσοκομεία

Η εταιρεία που σορτάρει τις μετοχές του 3ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η Γερμανία «σβήνει» το σενάριο της ύφεσης – Περιμένει ανάπτυξη 0,2% το 2023