Στην Ελλάδα τα πλάνα προχωρούν για τις δύο «ναυαρχίδες» του ομίλου στην Αθήνα για το πρώην Εsperia της οδού Σταδίου που αναμένεται να κάνει εγκαίνια εντός του τρέχοντος έτους αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου προχωρούν οι αδειοδοτήσεις για το πρώτο εγχείρημα των Ισραηλινών στη συμπρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, η Fattal Group με βασικό μέτοχο των David Fattal δηλώνει ότι, μετά από δύο σεζόν Covid 19 βλέπει, συνολικά, σημαντικές προοπτικές στον ευρωπαϊκό τουρισμό και διεκδικεί το ρόλο μίας από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες ξενοδοχειακές αλυσίδες στη Γηραιά Ηπειρο επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια σε ξενοδοχειακά ακίνητα σε δημοφιλείς προορισμούς: Ο όμιλος προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις για επενδύσεις ύψους 165 εκατ. ευρώ (κι επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις σε τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες και δύο ακόμη ξενοδοχεία με διαμερίσματα στις Βαλεαρίδες, σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα και έπεται συνέχεια δεδομένου ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Μεταξύ αυτών κατατάσσεται και η Ελλάδα, η οποία μαζί με την Πορτογαλία και την Πολωνία εντάσσονται στις νέες χώρες- στόχους του ομίλου, πέραν των τριών μεγάλων αγορών της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικά για την ελληνική αγορά όπου ήδη οι Ισραηλινοί έχουν τοποθετηθεί στη Ρόδο, το πλάνο επέκτασης περιλαμβάνει προορισμούς με καλές υποδομές αεροδρομίων, με τις τιμές πάντως των ξενοδοχειακών ακινήτων, όπως εκτιμάται, να έχουν πάρει την ανιούσα, πέραν του αναμενομένου.

Συνολικά, σε αυτή τη φάση ο όμιλος της Fattal έχει στην ιδιοκτησία του ή διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία σε 20 χώρες, δυναμικότητας 43.000 δωματίων, είτε πρόκειται για αστικά ξενοδοχεία είτε ακόμη και για resorts.

Στη χώρα μας και δη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, ο όμιλος αναμένεται να ανοίξει το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς στην Αθήνα το νέο 5άστερο NYX Athens στη θέση του πρώην Esperia επί της οδού Σταδίου -που έκλεισε προ δεκαετίας και πλέον.

Τώρα, η νέα μονάδα σε σχέδια της Tsolakis Architects, εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει νέο «αέρα» στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου μετά από επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, ένα ακόμη βήμα στο δρόμο των αδειοδοτήσεων έκαναν οι Ισραηλινοί στη Θεσσαλονίκη για τη νέα μονάδα ΝΥΧ που θα δημιουργηθεί στην περιοχή των Λαδάδικων, στον αριθμό 1 της Τσιμισκή, 130 δωματίων επίσης σε σχέδια της Tsolakis Architects.

Μόλις προ ημέρων η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας άναψε το «πράσινο φως» για τη μελέτη που αφορά «την αναμόρφωση των όψεων, τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και την αλλαγή χρήσης από χώρο γραφείων σε ξενοδοχείο στο πολυώροφο ημιτελές κτίριο επί των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, στους «ιστορικούς τόπους» της περιοχής Λαδάδικα και του ιστορικού κέντρου του δήμου Θεσσαλονίκης».

 

Όπως κρίθηκε με την εν λόγω επένδυση «δεν αλλοιώνεται περαιτέρω η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας των «ιστορικών τόπων», και κατ’ επέκταση η μορφή των πλησιόχωρων μνημείων», ενώ τίθενται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου όπως π.χ. να μην τοποθετηθούν μεταλλικές επικαλύψεις στις διαγώνιες επιφάνειες των όψεων του κτιρίου, και να επιχριστούν όλες οι εξωτερικές επιφάνειές του, να καθοριστούν οι τελικοί χρωματισμοί των όψεων του κτιρίου μετά την κατασκευή σχετικών δειγμάτων, σε συνεργασία με την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων κ.ο.κ..

Διαβάστε ακόμη

Η υπουργός ονειρεύεται, Ισραηλινοί επενδυτές κοιτούν την Πέρδικα, η CVC, η THI και η Equinix την Ελλάδα και το ΤΑΙΠΕΔ… τα δάση

Travelmyth: Η ελληνική πλατφόρμα που ανοίγει τις πύλες σε πάνω από 4,2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και καταλύματα (pics)

Coinbase: Τι συμβαίνει με τον «τιτάνα των κρυπτονομισμάτων;» (pic)