Νέα κεφάλαια από το εξωτερικό προσελκύει σταθερά ο ελληνικός τουρισμός με τα καινούρια 5άστερα project να βρίσκονται στο επίκεντρο, σηματοδοτώντας σε πολλές περιπτώσεις και το ντεμπούτο νέων επενδυτών στην αγορά.

Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση για το Infinity Project, την επένδυση στην Αργολίδα που έλαβε πολύ πρόσφατα το «πράσινο φώς» μέσω της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη μετατροπή σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα παλιότερης ξενοδοχειακής μονάδας στο δήμο Ερμιονίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επενδυτικό σχήμα της εταιρείας Utherton LTD, η οποία συνδέεται από το παρελθόν με γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται σχεδόν 50 χρόνια στο χώρο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και ακινήτων με παρουσία τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πελοπόννησο έχει ήδη αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή νεοεισερχόμενο, για την ελληνική αγορά, fund με προέλευση με προέλευση από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για την πρώτη, άμεση επένδυση στη χώρα μας από το εν λόγω fund, που έχει παρουσία άνω των 20 ετών διαθέτοντας γραφεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο κι έχοντας ιδρυθεί από πρώην στελέχη της Goldman Sachs, με σκοπό να ακολουθήσουν κι άλλες στο κομμάτι του πολυτελούς τουρισμού.

To “Infinity Project” θα δημιουργηθεί στη θέση του παλιού ξενοδοχείου Costa Perla στο δήμο Ερμιονίδας, για το οποίο προωθούνται οι αδειοδοτήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια και τώρα βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Στόχος των επενδυτών είναι το νέο project που αναμένεται να ξεπεράσει ως επένδυση τα 60 εκατ. ευρώ – ψηλότερα σε σύγκριση με τον αρχικό προϋπολογισμό των 40 εκατ. ευρώ περίπου- να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2026, προχωρώντας με την οικοδομική άδεια μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επενδυτικό σχήμα έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με ξένο brand πολυτελείας για το κομμάτι της διαχείρισης, με σημαντική διεθνή παρουσία στο χώρο των σπά, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε προ ημέρων για τη μετατροπή του πρώην Costa Perla σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, το project περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5* δυναμικότητας 65 δωματίων, το οποίο θα ενταχθεί κάτω από την «ομπρέλα» ξένου brand, κέντρο αναζωογόνησης ως ειδική τουριστική υποδομή, 10 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες καθώς και υποστηρικτικά έργα σε έκταση εμβαδού 68 στρεμμάτων περίπου στην εκτός σχεδίου περιοχή “Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο”, του δήμου Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοινό- στόχος για το κομμάτι των κατοικιών που θα πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά και ενεργειακά κριτήρια είναι να πουληθούν σε αγοραστές υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, με δεδομένη και την υψηλή ζήτηση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά σε αυτή την κατηγορία ακινήτων.

Tο παλιό ξενοδοχείο της δεκαετίας του ’70 Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών είχε χτιστεί το 1973 σ’ έναν κόλπο του νομού Αργολίδας, κοντά στην Ερμιόνη με παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος, έχοντας λειτουργήσει έως το 2009.

Λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα, το συγκρότημα έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, εξ’ού και στην ΚΥΑ που υπεγράφη προ ημέρων προβλέπεται ότι θα κατεδαφιστεί για λόγους στατικής ασφάλειας, λόγω παλαιότητας και σαθρότητας των υφιστάμενων κτιρίων, πλέον του 90% του υφιστάμενου τουριστικού καταλύματος.

Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή πορείας για την ΑΚΤΩΡ: Το deal με Wade Adams – Κούτρα και η αποεπένδυση από τις κατασκευές για Reggeborg και Motor Oil

Το «avatar Βενιζέλος», ο Αβραμόπουλος, η προσφορά Κούτρα και το σχέδιο Χόλτερμαν για την Αττική Οδό

Η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής βιομηχανίας με το Ταμείο Ανάκαμψης