Τουρισμός

Κικίλιας: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

  • newsroom


Το μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η στήριξη του τουριστικού κλάδου από την κυβέρνηση και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων τουρισμού απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν, τόνισε ο υπ. Τουρισμού

Για τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην εκτόξευση του ΑΕΠ κατά το γ’ τρίμηνο του έτους μίλησε ο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Α.Ε.Π. της χώρας για το γ΄τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.  

Καταλύτης για αυτήν την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας είναι ο Τουρισμός.  

Η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα έσοδα από τον Τουρισμό έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή 5 δις περισσότερα από τις αρχικές μας προσδοκίες.  

Το μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η στήριξη του τουριστικού κλάδου από την ελληνική Κυβέρνηση και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων τουρισμού απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν.  

Οι συμφωνίες που ήδη κλείνουμε, αλλά και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού στη χώρα μας που ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας, μας κάνουν αισιόδοξους για το 2022. 

Με σκληρή δουλειά και με μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με περισσότερα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Zero Bond: H αγαπημένη λέσχη του Έλον Μασκ και της Κιμ Καρντάσιαν στη Νέα Υόρκη – Πόσο κοστίζει να γίνεις μέλος (pics)

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου εμπορικού και επιχειρηματικού κόμβου στο Ελληνικό

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταξύ 2,30% και 2,70% το εύρος απόδοσης του 7ετούς ομολόγου