Ρεκόρ κατέγραψαν το 2022 οι αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τη Fraport Greece. Σε σύγκριση με το 2019, οι αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 3,4%, ενώ οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο.

O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι με τον CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell, δήλωσε ότι η περασμένη χρονιά ήταν για τα περιφερειακά αεροδρόμια πολύ επιτυχημένη και πως το υπουργείο μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα στηριχθεί περαιτέρω η επιμήκυνση της σεζόν.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον CEO της Fraport για την πολύ παραγωγική συνεργασία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προβολή προορισμών για 12μηνο τουρισμό αποτελεί κύρια στρατηγική μας. Είναι κομβικής σημασίας ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω κίνητρα στα αεροδρόμιά μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Zinell δήλωσε: «Είχα σήμερα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε για την περασμένη σεζόν και για προοπτικές της επόμενης. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2023.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, οπότε μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλές επιδόσεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Συζητήσαμε, επίσης, πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την αύξηση της κίνησης, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερους τουρίστες -και off season- και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Διαβάστε ακόμη

Νταβός: Απαισιόδοξοι οι CEO – Ζούμε τη χειρότερη στιγμή της τελευταίας δεκαετίας

Πούτιν: Πιθανή συρρίκνωση 2,5% στη ρωσική οικονομία το 2022 – Διαψεύδει τις προβλέψεις για μεγαλύτερη ύφεση

Αυστρία: Η Ελλάδα πρώτη στις κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές το 2023