Έντονο το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών να επισκεφθούν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όπως διαπιστώθηκε από τη συμμετοχή του προγράμματος Mykonos.Promo, MykonosBest.eu και SantoriniBest.eu στην πιο δημοφιλή έκθεση των ΗΠΑ, το Travel and Adventure Show, που πραγματοποιήθηκε 28-29 Ιανουαρίου 2023, στη Νέα Υόρκη.

Η ομάδα του προγράμματος με επικεφαλής τον Ambassador Mykonos Promo – HACC New York, Mykonos based και αντιπρόσωπο της εταιρείας συμβούλων Δήμων και Κοινοτήτων, MTC Group, κ. Κώστα Σκαγιά, ενημέρωσε περί τους 3.500 επισκέπτες του περιπτέρου, εκ των οποίων 53 τουριστικούς επαγγελματίες, για τους, δημοφιλείς των Αμερικανών, ελληνικούς προορισμούς και τις επιχειρήσεις -μέλη του. Διένειμε τον έγκυρο διαδραστικό οδηγό και ενημέρωσε για τους τρόπους που οι εν δυνάμει επισκέπτες των νησιών, μπορούν να αποκτούν εξατομικευμένες πληροφορίες μέσω των social media του προγράμματος μέσα στα κινητά τους τηλέφωνα και στους υπολογιστές τους (plus e-mail και WhatsApp) ώστε να ξέρουν ότι μπορούν να ρωτήσουν και η ομάδα να τους πληροφορήσει για αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Το περίπτερο του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους, ο προϊστάμενος ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, κ. Κων/νος Χαροκόπος και ο αναπληρωτής προϊστάμενος, κ. Γιάννης Πλεξουσάκης, οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα για την παρουσία της Μυκόνου και της Σαντορίνης στη δημοφιλέστερη έκθεση τουρισμού της Νέας Υόρκης.

Η φετινή διοργάνωση του Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στα προ-κορωνοϊού επίπεδα όσον αφορά τις συμμετοχές και την επισκεψιμότητα, με πάνω από 21.500 συνολικές επισκέψεις, πάνω από 3.000 τουριστικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους μέσων καθώς, επίσης, 350 εκθέτες και 850 ταξιδιωτικούς συμβούλους.

Μετά τη δυναμική συμμετοχή του προγράμματος στις εκθέσεις του Λονδίνου και των Καννών, τις αποτελεσματικές B2Β συναντήσεις με κορυφαίους αερομεταφορείς σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, η συμμετοχή της ομάδας του προγράμματος στην έκθεση της Νέας Υόρκης έρχεται να συμπληρώσει τις θετικές προοπτικές για ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης στα νησιά μας, τη φετινή σαιζόν, από υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες. Επόμενοι σταθμοί το Τελ Αβίβ, το Τορόντο, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι.