Τουρισμός

New York Times: Το στοίχημα επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού

  • newsroom


Τι αποκαλύπτει εκτεταμένο ρεπορτάζ των New York Times για τον ελληνικό τουρισμό: τα μέτρα, το οριστικό χρονοδιάγραμμα, τι θα γίνει με τις πτήσεις και πότε ανοίγουν τα μουσεία

«Η Ελλάδα ποντάρει στο άνοιγμα του τουρισμού», είναι ο τίτλος του εκτεταμένου ρεπορτάζ των New York Times για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας που πραγματοποιείται πολύ πρωτύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η εφημερίδα εξετάζει το δύσκολο, αν και απαραίτητο, όπως το χαρακτηρίζει, εγχείρημα δεδομένου ότι ο τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας. Αποκαλύπτοντας τους βασικούς άξονες του σχεδίου που έχει ως ημερομηνία εκκίνησης την 15η Μαΐου το άρθρο κάνει επίσης λόγο για το «διαβατήριο υγείας» που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το κοινό σχέδιο δράσης όλων των χωρών της Ευρώπης αναφορικά με τον τουρισμό.

Ωστόσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο, παραμένει η πρώτη χώρα που ανοίγει τον τουρισμό ακόμα και για τους μη-Ευρωπαίους υπό προϋποθέσεις, κάτι που συνοδεύεται και από αύξηση των πτήσεων και άρση των περιορισμών.

Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος τονίζει πως για την Ελλάδα “Ο Ιούνιος είναι πολύ αργά” γι αυτό και η χώρα μας πήρε την απόφαση να διαφοροποιηθεί από το κοινό πλάνο επανεκκίνησης του τουρισμού που χαράζει η Ευρώπη, αν και παραμένει πιστή στις κοινές θέσεις όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Τέσσερις Νιγηριανοί παράτησαν τις σπουδές τους για να ιδρύσουν Startup-Τώρα είναι στον Υ-Combinator

IATA: Το υψηλό κόστος των PCR τεστ «φρένο» για την ανάκαμψη του τουρισμού και των ταξιδιών

Στο Βερολίνο ο Θεοχάρης ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού

Απόρρητο Απόρρητο