Εάν σχεδιάζετε να κάνετε διακοπές φέτος το καλοκαίρι και δεν έχετε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια, τότε έχει έρθει η στιγμή να σταματήσετε να περιμένετε και να αναλάβετε δράση. 

Κι αυτό, διότι εφεξής οι τιμές των εισιτηρίων στα αεροσκάφη μόνο προς τα πάνω θα πορεύονται, όπως εκτιμά ο Σκοτ Κέγες, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Scott’s Cheap Flights. 

«Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι οι ναύλοι θα είναι φθηνότεροι, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί το αντίθετο» τονίζει με έμφαση στο πρακτορείο CNBC. 

Παρότι υπάρχει η ευρύτερη πεποίθηση ότι αν περιμένεις μέχρι το… παρά πέντε θα μπορέσεις να βρεις φθηνότερα εισιτήρια, σύμφωνα με τον Κέγες, αυτή η στρατηγική μάλλον θα «τορπιλίσει» την τσέπη σου, εξασφαλίζοντάς σου ένα αρκετά ακριβότερο εισιτήριο.  

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι last-minute πτήσεις δεν είναι όλες εξίσου ακριβές. Εάν κάνεις κράτηση έναν μήνα πριν, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το εισιτήριο θα είναι φθηνότερο συγκριτικά με το να κάνεις κράτηση μία εβδομάδα πριν το ταξίδι. Όπως επίσης, και μια κράτηση μία εβδομάδα νωρίτερα είναι φθηνότερη συγκριτικά με μια κράτηση μία ημέρα πριν το ταξίδι».  

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Κέγες συμβουλεύει όλους όσους επιθυμούν να «πετάξουν» μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, να σπεύσουν τώρα να κλείσουν εισιτήριο. Επίσης, προτείνει το κλείσιμο να πραγματοποιηθεί απευθείας στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών και όχι μέσω των πλατφόρμων αναζήτησης, όπως το Google Flights, το Skyscanner κλπ.  

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στον… βενζινο-τουρισμό βάζει η Ουγγαρία – Σταματά να δίνει φθηνή βενζίνη σε Ευρωπαίους οδηγούς

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

Bloomberg: H Ευρώπη απέτυχε να χτυπήσει τον Πούτιν εκεί που πονάει