Τουρισμός

Ryanair: Τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς

  • newsroom


Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάικλ Ο’ Λίρι, δήλωσε ότι η κίνηση πολλαπλασιάζεται και πολλοί ταξιδεύουν για καλοκαιρινές διακοπές στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία

Με γρήγορους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροσκάφη της Ryanair, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, την οποία παραχώρησε πριν από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Λισαβόνα, ο Ο’ Λίρι δήλωσε ότι οι κρατήσεις ανέκαμψαν με ισχυρούς ρυθμούς τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, με ιδιαίτερα μεγάλο όγκο κρατήσεων προς την Πορτογαλία και άλλους θερινούς προορισμούς, από τη Γερμανία, τα σκανδιναβικά κράτη και τις χώρες Μπενελούξ.

«Η κίνηση πολλαπλασιάζεται και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι οικογένειες που πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές σε παραλίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας», δήλωσε ο Ο’ Λίρι.

Πρόσθεσε δε ότι η αεροπορική εταιρεία οδεύει προς τη μεταφορά 80 με 100 εκατ. επιβατών έως τον Μάρτιο του 2022. Ο αριθμός αυτός έρχεται να συγκριθεί με τα 27,5 εκατ. επιβατών πέρυσι, αλλά συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από τα προ της πανδημίας επίπεδα των 149 εκατ. επιβατών.

Ακόμη, ο Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair μετέφερε 1,7 εκατ. επιβάτες τον Μάιο και είπε ότι ο αριθμός πιθανόν να αυξηθεί σε 5 εκατ. τον Ιούνιο και σε 9 εκατ. τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Οι 5 στόχοι του οικονομικού επιτελείου – Τι είπε για μειώσεις φόρων

ΟΛΘ: Οι επενδύσεις που ενισχύουν τον ρόλο του λιμανιού ως θαλάσσια πύλη της Ευρώπης

Πράσινο Ταμείο: €57 εκατ. προς τους Δήμους για δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου