Το πρώτο «επώνυμο» ξενοδοχείο της οδού Βουκουρεστίου είναι εδώ και λίγες ημέρες το «Τhe Social Kolonaki Athens Hotel», μέλος του ομίλου Radisson, ο οποίος αριθμεί πλέον 8 ξενοδοχειακά projects ανά την Ελλάδα, στην Αθήνα και σε κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς.

Το νέο ξενοδοχείο, επί της οδού Βουκουρεστίου 30, προέκυψε -δια χειρός του αρχιτεκτονικού γραφείου ΟΟΑΚ architects– από την ολική μεταμόρφωση ενός γηρασμένου «ασφαλιστικού» κτιρίου στην «καρδιά» της Αθήνας, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, ο οποίος, σε συνέχεια της συμφωνίας μακροχρόνιας παραχώρησης, λαμβάνει αρχικό μηνιαίο μίσθωμα της τάξεως των 15.600 ευρώ πλέον χαρτοσήμων.

Πίσω από την επένδυση είναι ξένα κεφάλαια, από τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο (συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών κεφαλαίων) που «έχουν επενδύσει και άλλα projects στην Αθήνα και την Κύπρο, στην πόλη της Λευκωσίας», όπως επισημαίνεται σχετικά στο newmoney.gr, με τον ξενοδοχειακό όμιλο της Radisson να βάζει την υπογραφή του στο κομμάτι της διαχείρισης μέσω της αλυσίδας «Radisson Individuals».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της γνωστής αλυσίδας, το νέο project έρχεται μετά από μία τριετία και πλέον από το ξεκίνημα της επεκτατικής στρατηγικής της Radisson Hotel Group στην Ελλάδα, με το 2022 να αποτελεί έτος- ρεκόρ για τον όμιλο όσον αφορά την επέκτασή του στην ελληνική αγορά, αριθμώντας αισίως 8 ξενοδοχειακά projects.

Από πλευράς των επενδυτών, το νέο εγχείρημα, σε ένα κορυφαίο σημείο στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται μετά από τη διαπίστωση ότι στην ελληνική αγορά παρατηρείται σημαντική έλλειψη «επώνυμων»- «branded» ξενοδοχείων, με το νέο «Τhe Social Kolonaki Athens Hotel» να ανοίγει, σε αυτή τη συγκυρία, έστω και με κάποιες καθυστερήσεις, αφενός λόγω της δυσκολίας του εγχειρήματος σε ένα παλιό επταώροφο κτίριο, αφετέρου λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών αρχικά της πανδημίας κι εν συνεχεία του πολέμου στην Ουκρανία. Σημειωτέον ότι η μίσθωση για 20+12 χρόνια έγινε προ πανδημίας, το 2019 με αρχικό μηνιαίο μίσθωμα της τάξεως των 15.600 ευρώ πλέον χαρτοσήμων και τον επενδυτή να αναλαμβάνει και το κόστος αποκατάστασης στα πέριξ των 2,5 εκατ. ευρώ.

To νέο «The Social Athens Hotel», που άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πύλες του στην οδό Βουκουρεστίου 30 διαθέτει 24 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής σουίτας, ταράτσα με θέα στο Λυκαβηττό, γυμναστήριο, ενώ το lobby θα μετατρέπεται σε χώρο που θα φιλοξενεί ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και κοινωνικές συγκεντρώσεις στην πόλη.

Το Radisson Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περισσότερα από 1.700 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία. Ο όμιλος διαχειρίζεται πάνω από 1.000 ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία-Ειρηνικό.

Στη χώρα μας, μετά τις πρόσφατες προσθήκες ο όμιλος έχει παρουσία εκτός από την Αθήνα, σε Κρήτη, τους δύο premium νησιωτικούς προορισμούς της χώρας –Μύκονο και Σαντορίνη– καθώς επίσης και την Σκιάθο, ενώ οι επιτελείς του έχουν προαναγγείλει ήδη από πέρυσι περαιτέρω επέκταση αφού «πιστεύουμε σθεναρά στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς και στις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Μετά την εισαγωγή τριών επιπλέον σημάτων στο σύνολο των brands του ομίλου Radisson Hotel Group στην αγορά το 2022, βλέπουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες επέκτασης, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες και τους επενδυτές μας», όπως είχε αναφέρει στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Elie Younes, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Καταπατημένα: Τίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ το μήνα και 20% της αντικειμενικής