Τουρισμός

Τουρισμός για Όλους 2021: Αναρτήθηκαν προσωρινά αποτελέσματα – Τι να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

  • newsroom


Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 365.603 voucher

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο παρέχει πλήρη επιδότηση σε καταλύματα για δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις και κατά 80% για τέσσερις διανυκτερεύσεις, έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr/.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την προσωρινή κατάσταση της αίτησής τους μέσω της εφαρμογής και χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς TAXISNET.

Οι ενστάσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν αποκλειστικά μέσω της εφαρμογης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που ακολουθήσουν. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 23:59.

Τι να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, έχει παραταθεί η ισχύς όλων των voucher που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.

Οι δικαιούχοι επιλέγονται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω του tourism4all.gov.gr, ενώ κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 16.000 ευρώ ή τις 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κτλ) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 voucher, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν τουλάχιστον 600.000 δικαιούχοι.

Κατά περίπτωση, το voucher μπορεί να χορηγηθεί είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος, είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Διαβάστε ακόμη

Προσωπικός αριθμός Πολίτη: Έρχεται ο 12ψήφιος που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Νorwegian Cruise Line: Με δύο κρουαζιερόπλοια από Πειραιά και Κατάκολο κάνει home port (pics)

Ευάλωτα νοικοκυριά: Όλα τα χρέη στο ofeiles.gov.gr – Άνοιξε η πλατφόρμα (vid)