Τουρισμός

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

  • newsroom


Το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Φραγκάκης Γ.Γ του ΕΟΤ, ο οποίος τόνισε πως η εφαρμογή θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης των νέων ετήσιων προγραμμάτων για την τόνωση της ζήτησης στον τουρισμό έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Τα ετήσια αυτά προγράμματα θα χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μπορεί να το αξιοποιήσει κάποιος για όποια εποχή του χρόνου επιθυμεί, ακόμη και για τον χειμώνα.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε τρέχουν και άλλα δύο προγράμματα. Αυτό του κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Εργασίας και ένα μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Στα πόσα ευρώ ανέρχεται ο μέσος φόρος (vid)

Αγορά ενέργειας: «Παρέλαση» funds και επενδυτών για super deals στην Ελλάδα

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho» (pics)