Με διψήφιο ποσοστό αύξησης, έναντι τόσο του 2022 όσο και του ρεκόρ του 2019 έκλεισαν οι εισπράξεις του φετινού οκταμήνου για τον ελληνικό τουρισμό, φτάνοντας αισίως τα 14,66 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο προλειαίνει το έδαφος για μια χρονιά ιστορικών επιδόσεων για τον κλάδο. Ανοδικά έχει κινηθεί και ο μήνας Αύγουστος, ο «θερμότερος» μήνας της σεζόν, με μονοψήφιο ποσοστό αύξησης, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 και του 2019, αφήνοντας οριστικά πίσω την περίοδο της πανδημίας.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του ισοζυγίου από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2023 η άνοδος των τουριστικών εισπράξεων τοποθετείται στο +15,3% σε σύγκριση με το οκτάμηνο του 2022, οπότε οι εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί στα 12,72 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφει σημαντική αύξηση και στις αφίξεις, σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στο +18,4%.

Σε σχέση με τα νούμερα προ πανδημίας και τα 13,24 δισ. ευρώ του οκταμήνου του 2019 η άνοδος που έχει σημειωθεί φέτος ως προς τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού αντιστοιχεί σε ένα +10,7%. Όσον αφορά ειδικά τα νούμερα του Αυγούστου, φέτος έκλεισε με 4,35 δισ. ευρώ, έχοντας κινηθεί αυξητικά έναντι των 4,134 δις. ευρώ του περυσινού Αυγούστου, ενώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 και τις έσοδα των 4,18 δισ. ευρώ η άνοδος είναι στο +4%.

Διαβάστε ακόμη

Το ελαιόλαδο «καίει» πίτσα και παέγια – «Άλμα» 67% της τιμής του στην Ισπανία (γραφήματα)

Société Générale: H S&P θα δώσει το investment grade στην Ελλάδα σήμερα (γράφημα)

Μητσοτάκης: H Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ