Τουρισμός

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για τους εμβολιασμένους που επιστρέφουν από την Ελλάδα

  • newsroom


Χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις χώρες που βρίσκονταν στην «πορτοκαλί λίστα»

Χωρίς καραντίνα θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί από χώρες «μεσαίου κινδύνου» που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για ταξίδια στο εξωτερικό, οι επισκέπτες σε περισσότερους από 100 προορισμούς -ανάμεσά τους η Ελλάδα και οι ΗΠΑ- πρέπει να μένουν σε απομόνωση για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μετέδιδε το πρακτορείο Bloomberg, η Βρετανία σχεδίαζε γενική αναθεώρηση των κανόνων για ταξίδια στο εξωτερικό, ώστε οι επιβάτες που επιστρέφουν στην Αγγλία από προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας να μην χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα για 10 ημέρες, κάνοντας αντ’ αυτού τεστ κορωνοϊού μετά την άφιξή τους.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου θα χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι περιορισμοί στη Βρετανία.

Εκείνη την περίοδο αρχίζουν οι σχολικές διακοπές στη Βρετανία, εκτιμάται συνεπώς ότι θα δοθεί ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Διαβάστε ακόμα

ΕΚΤ: Ώρα για συμβιβασμούς – Ιστορική απόφαση για τον πληθωρισμό

Σκέρτσος: Πώς θα λειτουργεί το Covid Pass στους χώρους διασκέδασης

Πώς κέρδισε τον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Προκοπίου