Τουρισμός

Ζήτηση ρεκόρ για το… 2022 – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

  • newsroom


Ποιοι προορισμοί βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών για το... επόμενο καλοκαίρι

Σημαντικά αυξημένες συγκριτικά με τα κανονικά επίπεδα, είναι οι κρατήσεις διακοπών για το καλοκαίρι του 2022 σύμφωνα με το βρετανικό online τουριστικό γραφείο On The Beach και η Ελλάδα έχει την τιμητική της, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο κ. Σιμόν Κούπερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εδρεύει στο Μάντσεστερ, δήλωσε ότι οι πελάτες συνήθως δεν έκαναν κράτηση για διακοπές ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά όλο και περισσότεροι το κάνουν τώρα με την ελπίδα ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα είχε τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τότε. Στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται η Ισπανία, τα Κανάρια νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία για το επόμενο έτος.

Ο όγκος των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 παραμένει χαμηλά όμως προηγείται σημαντικά από τις συνηθισμένες τάσεις, εν μέρει λόγω του ανοίγματος των κρατήσεων για πτήσεις το 2022 από τις περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ανέφερε.

Το On The Beach αποφάσισε στις 12 Μαΐου να σταματήσει την πώληση διακοπών στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο Κούπερ είπε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές είναι «πιθανό να πάρει λίγο χρόνο και το περιβάλλον των καταναλωτών θα συνεχίσει να είναι δύσκολο».

Διαβάστε ακόμα

Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής

Γκρεμίστηκε η μετοχή της Coca Cola μετά το «άδειασμα» του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ασία: Εμβολιαστείτε και κερδίστε… κότες, αγελάδες ακόμα και διαμερίσματα