Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 επιχειρηματιών ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Alpha Bank, με τίτλο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτική, Προκλήσεις, Στρατηγική και  Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία», για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από Μικρές  Επιχειρήσεις.  

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ταξιδέψει σε 15 περιοχές της χώρας και εντάσσεται στο στρατηγικό  πρόγραμμα εκπαίδευσης και παροχής τεχνικής υποστήριξης το οποίο έχει αναπτύξει η Alpha Bank ειδικά για τις Μικρές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με στόχο την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και στρατηγικών μετασχηματισμού που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν νέες θέσεις  εργασίας.  

Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της  Τράπεζας για τις εγχώριες μακροοικονομικές εξελίξεις, τις τελευταίες τάσεις στους επιχειρηματικούς  κλάδους, best practices αλλά και τα σημεία–-κλειδιά των αναπτυξιακών χρηματοδοτικών εργαλείων

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω πρακτικών παραδειγμάτων (mentoring  session). 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σπύρος Ρεντετάκος, Small Business Director της Alpha Bank, ο  διευθυντής του Γραφείου του CEO, Νίκος Καλιτσουνάκης, Directors, Managers και στελέχη Δικτύου  Καταστημάτων Αττικής (Attica I, Central & Nothern Greece/Attica II, Southern Greece & Islands),  σύμβουλοι του Οικοσυστήματος Συνεργατών, στελέχη της Alpha Real Estate Services και του Small  Business Banking.  

Ο κ. Ρεντετάκος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας βρήκε θερμή  ανταπόκριση και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ως Τράπεζα που παραδοσιακά έχει συνδέσει το όνομά της  με την ελληνική επιχειρηματικότητα, έχουμε ως στρατηγική προτεραιότητα τη στήριξη της μικρομεσαίας  επιχειρηματικότητας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Βλέποντας την κάθε επιχείρηση  ξεχωριστά και με προσέγγιση συμβουλευτικής τραπεζικής, υποστηρίζουμε τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες,  συνδιαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών που  δημιουργούν θέσεις εργασίας και υψηλές αποδόσεις».  

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank είναι η πρώτη Τράπεζα που χρηματοδότησε Μικρή Επιχείρηση στην Ελλάδα  με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και παραμένει αρωγός του προγράμματος ώστε οι πόροι του ΤΑΑ να είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι στις Μικρές Επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα σχεδιάζει workshops και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται  συνεχώς δίπλα στις Μικρές Επιχειρήσεις που αποτελούν τον ζωτικό ιστό της ελληνικής οικονομίας. 

Διαβάστε ακόμη

Φόβοι ξανά για ανάφλεξη τιμών λόγω Μέσης Ανατολής

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;

«Εκλεισε» η χρηματοδότηση για το νέο project 5* των 150 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι – Ετοιμο το 2026 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ