Τα επόμενα βήματα της αποεπένδυσης από την Alpha Bank προετοιμάζει η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά και την ολοκλήρωση της ανταγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία δεν εμφανίστηκε τρίτος επενδυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lazard, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος του Ταμείου, φέρεται να ενημέρωσε για τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος απο τρίτο επενδυτή, με την προσφορά της ιταλικής UniCredit να είναι η μοναδική για τη διεκδίκηση του 9% της Alpha Bank. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

Όπως έχει γράψει το newmoney, στα τέλη του περασμένου μήνα το Ταμείο εκκίνησε ανταγωνιστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της αγοράς και δεν υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς τρίτου επενδυτή, τότε το ΤΧΣ θα προχωρήσει με την UniCredit, ζητώντας – πιθανότατα αναπροσαρμογή του προσφερόμενου τιμήματος. Η μετοχή της τράπεζας, βέβαια, έκλεισε σήμερα στο 1,39 ευρώ, ελάχιστα πάνω, δηλαδή, από ην προσφορά των Ιταλών (1,33 ευρώ). Η Alpha Bank, ωστόσο, ανακοίνωσε ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων, γεγονός που κατά κάποιους θα έπρεπε να προσμετρηθεί στο συνολικό τίμημα.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις γύρω από τη διάθεση του 9% της Alpha Bank θα ξεκαθαρίσουν την Δευτέρα, με την τράπεζα να έχει ήδη «ζυγίσει» τα οφέλη της συμφωνίας με τη UniCredit. Αναφερόμενος σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, σημείωσε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές πως η UniCredit αναγνώρισε την ισχυρή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της τράπεζα. «Η συμφωνία αυτή,  εφόσον εγκριθεί, θα επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, και θα οδηγήσει στην είσοδο ενός στρατηγικού εταίρου που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, χαρακτηριστικά που θα αξιοποιήσουμε το προσεχές διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη 

Για 5,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε ένα από τα ακριβότερα ρετιρέ του Κολωνακίου (pics-vid)

Λαγκάρντ: Τα τρέχοντα επιτόκια θα αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό – Δεν αποκλείεται νέα αύξηση

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Partners εξετάζει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα πλοία μεταφοράς LNG

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ