Σειρά επισκέψεων στη νησιωτική Ελλάδα, όπου κτυπά η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας της  χώρας μας, πραγματοποιεί η διοικητική ομάδα της Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας στη στήριξη των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών  του τουριστικού κλάδου. Ήδη από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη και Μύκονο, περιοχές που βρίσκονται στην  πρωτοπορία της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φιλοξενίας και στις οποίες η Alpha Bank διατηρεί κυρίαρχη θέση ως προς τις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις.

Τα κλιμάκια της Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων του CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, του Γενικού  Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη, του Διευθυντή Εμπορικής Τραπεζικής Τηλέμαχου  Γεωργάκη, του Διευθυντή Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων Μιχάλη  Σπυρόπουλου και της Διευθύντριας Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Μαρίας Παπαγεωργίου, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις  προσδοκίες των Πελατών του τουριστικού κλάδου.

Η Alpha Bank αποτελεί βασικό τραπεζικό εταίρο του Τουρισμού, διατηρώντας κυρίαρχο μερίδιο στις  επιχειρήσεις του κλάδου σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δίνει έμπρακτα ψήφο εμπιστοσύνης,  σφυρηλατώντας μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα δέκα  χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του 2022, οι συνολικές χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη  νέων επενδύσεων στον κλάδο του Τουρισμού υπερέβησαν τα Ευρώ 800 εκατ., με το συνολικό  χαρτοφυλάκιο να διαμορφώνεται στα Ευρώ 2,5 δισ. Μέσω μάλιστα χρηματοδοτήσεων με τη  συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης, η Τράπεζα έχει εγκρίνει 17 δάνεια σε μεγάλες και  μικρομεσαίες επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών, συνολικού ύψους Ευρώ 250 εκατ., ενώ υπό  συζήτηση υπάρχουν και νέες σημαντικές επενδύσεις που θα ενταχθούν στο «Ελλάδα 2.0».

Χάρη στην εμπειρία, την αποτελεσματικότητα και ισχυρή τεχνογνωσία των Στελεχών της, η Alpha Bank είναι η Τράπεζα επιλογής των επιχειρήσεων του κλάδου για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών  τους σχεδίων, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων ή την ανέγερση νέων.

Βασίλης Ψάλτης: «Πρότυπο εξωστρέφειας και συνεχούς επένδυσης στην ποιότητα  ο ελληνικός Τουρισμός – H Alpha Bank θα συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά να στηρίζει ό,τι  σημαίνει Πρόοδος» 

Τη δέσμευση της Alpha Bank για δυναμική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της  εξωστρέφειας και συγκεκριμένα του ελληνικού Τουρισμού επιβεβαίωσε ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, στο περιθώριο των επαφών του με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου:

«Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία  συμβάλλει καθοριστικά στη μεγέθυνση του εθνικού μας πλούτου, βρίσκεται στον πυρήνα των  προτεραιοτήτων της Alpha Bank. Εκτεθειμένος εδώ και χρόνια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό,  ο τουριστικός κλάδος μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο εξωστρέφειας και συνεχούς επένδυσης  στην ποιότητα αλλά και να πρωτοστατήσει στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και του  περιβάλλοντος. Οι συζητήσεις μας με τον επιχειρηματικό κόσμο, μας γεμίζουν αισιοδοξία, τόσο για την  τρέχουσα τουριστική περίοδο όσο, κυρίως, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας.  Από την πλευρά μας, όπως θα διαπιστώσετε και από την παρουσίαση του επικαιροποιημένου  Στρατηγικού μας Σχεδίου στις 7 Ιουνίου, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά να στηρίζουμε ό,τι  σημαίνει Πρόοδος για την πατρίδα μας».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και με τοπικές επιχειρήσεις που  δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης και του εμπορίου βρέθηκαν η  πρόοδος των επενδυτικών έργων που έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα και τα νέα έργα που  βρίσκονται υπό σχεδιασμό. Παράλληλα, τα Στελέχη της Alpha Bank είχαν συζητήσεις με τοπικούς  φορείς για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, την πορεία της «πράσινης» μετάβασης  των νησιών αυτών και τις προκλήσεις, κυρίως στον τομέα των υποδομών και της προστασίας του  περιβάλλοντος.

Η διοικητική ομάδα της Alpha Bank συναντήθηκε, επίσης, με Στελέχη από τo δίκτυο καταστημάτων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τις προοπτικές περαιτέρω συμβολής της Τράπεζας  στην πρόοδο των νησιών, την ενδυνάμωση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και τις  επιχειρήσεις, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην  παροχή υπηρεσιών και προϊόντων προστιθέμενης αξίας στους Πελάτες.

Διαβάστε ακόμη 

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Στη Σακελλαροπούλου οι πολιτικοί αρχηγοί για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ