Τράπεζες

Alpha Bank: Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το senior ομόλογο των €500 εκατ.

  • newsroom


Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη

Εντός της ημέρας αναμένεται το book building για την έκδοση ομολόγου senior preferred της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, από την Alpha Bank.

Το υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ομόλογο θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων MREL, στην διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης και την ενίσχυση του προφίλ της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας.

Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη. Σύμβουλοι και ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank. Η αξιολόγηση του ομολόγου αναμένεται Caa1 από τη Moody’s και Β+ από την S&P.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η Alpha Bank είχε προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο 2021, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Eurobank. Η έκδοση είχε αρχικό pricing στο 2,5%, ενώ το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στο 2,375%. Η έκδοση καλύφθηκε 1,5 φορά, συγκεντρώνοντας υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΠΑΠ: Η δέσμευση για ισχυρή μερισματική πολιτική και η «έκρηξη» του online

Τι είδε η ηγεσία του ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor στην Ελλάδα

Προς αξιοποίηση δεκάδες διατηρητέα του Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας (pics)