Η Attica Bank υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσω παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμμετέχοντας και στα τρία νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Ταμείου Χαρτοφυλακίου «Business Growth Fund».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα προγράμματα συγχρηματοδότησης αφορούν:

1 .Δάνεια ρευστότητας επιχειρήσεων (Liquidity Co-financing Loans) για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας (δάνεια κεφαλαίου κίνησης)

2. Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-financing Loans) για την κάλυψη επενδυτικών σχεδίων σε έργα πράσινης μετάβασης.

3 .Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-financing Loans) για την κάλυψη επενδυτικών σχεδίων σε έργα ψηφιοποίησης/ψηφιακής αναβάθμισης.

Η Attica Bank, συμμετέχοντας ενεργά στα προγράμματα της HDB, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με το μειωμένο κόστος δανεισμού που μπορεί να ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις και το 75%, λόγω των προνομίων της συγχρηματοδότησης, διευκολύνει την πρόσβασή τους σε κεφάλαια για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων και την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους σε ρευστότητα.

Τα δάνεια, τα οποία συγχρηματοδοτούνται κατά 40% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και κατά 60% από την Attica Bank, προβλέπουν:

  • Άτοκη χρηματοδότηση για το 40% του δανείου.
  • Διετή επιδότηση μέρους του επιτοκίου έως 3% για το υπόλοιπο 60% του δανείου υπό προϋποθέσεις.
  • Προνομιακή τιμολόγηση του δανείου στο μέρος που αφορά στα κεφάλαια της Τράπεζας.

Τα νέα δάνεια διατίθενται από την Τράπεζα μέχρι εξάντλησης των κονδυλίων και με καταληκτική ημερομηνία διάθεσης έως τις 30/06/2025.

Το Ταμείο «Business Growth Fund» χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τι παρέχουν τα νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Τα τρία νέα άμεσα διαθέσιμα προγράμματα συγχρηματοδότησης παρέχουν:

1.Δάνεια ρευστότητας επιχειρήσεων (Liquidity Co-financing Loans), για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας (κεφάλαιο κίνησης)

•από 10.000 έως 1.500.000 ευρώ

•με διάρκεια από 2 έως 5 έτη

•με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 12 μήνες.

2)Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-financing Loans), επενδυτικού σκοπού, για τη στήριξη επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν σε ανάπτυξη υποδομών, παραγόμενων προϊόντων ή/και παρεχόμενων υπηρεσιών και βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας, σε τρεις επιμέρους Δράσεις: (α) Ανάπτυξη της Πράσινης Κινητικότητας, (β) Εξοικονόμηση Αναβάθμισης (θα αφορούν και σε δάνεια προς ESCos), (γ) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

  • από 80.000 έως 8.000.000 ευρώ
  • με διάρκεια από 2 έως 10 έτη
  • με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 24 μήνες

3)Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-financing Loans), επενδυτικού σκοπού για την ψηφιοποίηση και ψηφιακή αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της ΜμΕ επιχείρησης

  • από 25.000 έως 1.000.000 ευρώ
  • με διάρκεια από 2 έως 10 έτη
  • με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 24 μήνες

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν… ξανάρχεται (ξεσαλωμένος), το μισοάδειο ποτήρι του ΠΑΣΟΚ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ο Ντομίνγκο στην Κρήτη και η Six Senses στους Πεταλιούς

Deutsche Bank: Επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Τράπεζας Πειραιώς – Στα €3 η τιμή στόχος

Άλεξ Μπάλντοκ: Πώς η Κωτσόβολος εξελίχθηκε σε στήριγμα για το βρετανικό όμιλο Currys

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ