Η Eurobank A.E. («Eurobank») και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Τράπεζα Πειραιώς» και μαζί με τη Eurobank οι «Τράπεζες») ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πώληση των δανειακών τους ανοιγμάτων στη Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε. (η «Εταιρεία») σε κεφάλαια που διαχειρίζεται η H.I.G. Capital. H AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως Exclusive Financial Advisor των Τραπεζών σε σχέση με τη συναλλαγή.

Η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς ανέθεσαν στην AXIA να ενεργήσει ως exclusive financial advisor σε σχέση με τον εντοπισμό πιθανού επενδυτή για την απόκτηση των δανειακών τους ανοιγμάτων στην Εταιρεία. Η AXIA ανέπτυξε και εφάρμοσε μια ανταγωνιστική διαδικασία δύο σταδίων και προσέγγισε αρκετούς θεσμικούς επενδυτές με ισχυρό ιστορικό σε παρόμοιες συναλλαγές.

Το συνολικό ύψος των δανειακών ανοιγμάτων των Τραπεζών ανήλθε σε σχεδόν €135 εκατομμύρια φέροντας εξασφαλίσεις επί των ξενοδοχειακών ακινήτων. Η Εταιρεία κατέχει και λειτουργεί ένα συγκρότημα 3 τετράστερων και 2 πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Κω, συνολικής χωρητικότητας άνω των 1.500 κλειδιών.

Παρά το ξέσπασμα του Covid που προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στον κλάδο του τουρισμού και αναψυχής παγκοσμίως καθώς και την απόρριψη της αίτησης των Τραπεζών για ειδική διαχείριση της Εταιρείας από τα αρμόδια δικαστήρια, η διαδικασία πώλησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την επιλογή της H.I.G. Capital από τις Τράπεζες ως προτιμητέος επενδυτής.

Μέσω αυτής της διαδικασίας πώλησης, οι Τράπεζες κατάφεραν να διαθέσουν με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα υψηλές ανακτήσεις.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director & Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας και την ικανότητά μας να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στους πελάτες μας. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση, καθώς όχι μόνο συνέπεσε με τον Covid, αλλά και λόγω του ότι ήταν και μια κατάσταση με πολλές αντιξοότητες τόσο αναφορικά με τον κλάδο, όσο και με τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τα ενδιαφερόμενα μέλη της. Η real estate & hospitality ομάδα μας κατάφερε να πλοηγηθεί επιτυχώς σε όλες αυτές τις προκλήσεις και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή».

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός: Εφικτές οι επιδόσεις «περίπου στα επίπεδα του 2019» λέει η ΤτΕ για το 2022

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην υποβολή δηλώσεων για αναδρομικά και άλλα εισοδήματα

«Έκρηξη» πλούτου: Πάνω από 1.000 super yachts υπό κατασκευή για τους μεγιστάνες του πλανήτη