Συνεχίζεται το τραπεζικό θρίλερ για την προσπάθεια διάσωσης της Credit Suisse, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, φέρεται να απορρίπτει πρόταση εξαγοράς της από την UBS έναντι ποσού έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Credit Suisse, η οποία βρέθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 με αγοραία αξία περίπου 7,4 δισεκατομμυρίων φράγκων (8 δισεκατομμύρια δολάρια), πιστεύει ότι η προσφορά είναι πολύ χαμηλή και θα έβλαπτε τους μετόχους και τους εργαζόμενους που έχουν αγοράσει μετοχές, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η UBS Group AG προσφέρεται να αγοράσει την Credit Suisse Group AG για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μια συμφωνία που η προβληματική ελβετική εταιρεία απορρίπτει σύμφωνα με την επιθυμία μεγαλύτερου μετόχου της.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η UBS επιμένει επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή μεταβολή που μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία: Εάν τα CDS της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, ανέφεραν οι FT.

Διαβάστε ακόμη

Μέγαρο Μαξίμου: Με κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο ο οδικός χάρτης της επόμενης ημέρας

Ο πληθωρισμός παραμένει αγκάθι – Οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι και τις 24 Μαρτίου