Να καθησυχάσει τους πελάτες και τις αγορές επιχειρεί ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner, μετά τη βουτιά άνω του 30% που σημείωσε η τιμή της μετοχής της Credit Suisse.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Koerner δήλωσε ότι « η βάση ρευστότητάς μας είναι πολύ πολύ ισχυρή και τα κεφάλαιά μας ξεπερνούν τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών». «Εκπληρώνουμε και με το παραπάνω όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά με το εάν υπάρχει σύνδεση με την κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών SVB και Signature, ο Koerner ανέφερε πως η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι με κανέναν τρόπο συγκρίσιμη με τα τεκταινόμενα στην Credit Suisse. «Σε μεταβατικές περιόδους δεν εκπλήσσει η συνέχιση των εκροών», δήλωσε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «οι αδυναμίες μας σχετίζονται με τους χρηματοοικονομικούς ελέγχους και δεν έχουν αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματά μας».

Νωρίτερα η παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, της Saudi National Bank, απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%), πυροδωτώντας ένα μπαράζ ρευστοποιήσεων και πτώσης της μετοχής.

Διαβάστε ακόμη

Τι προκάλεσε το κραχ της Credit Suisse – Επιστρέφουν τα τραπεζικά «φαντάσματα»

Red alert στην ΕΚΤ: Επικοινωνία με ευρωπαϊκές τράπεζες για τυχόν ανοίγματα στην Credit Suisse

Diamond Sports: Χρεοκόπησε η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών τηλεοπτικών δικτύων στις ΗΠΑ