«Αναμείνατε στο ακουστικό σας» διεμήνυε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, γνωστοποιώντας στους μετόχους – με αφορμή το deal με την Evo Payments στον τομέα της αποδοχής καρτών – ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες στρατηγικές συνεργασίες, με στόχο να επιτύχει συνέργειες και να ωφεληθεί από σύνθετες και καινοτόμες υπηρεσίες, σημαντικές για τους πελάτες της. Μία τέτοια συνεργασία είναι αδιαμφισβήτητα αυτή με την Epsilon Net.

Μολονότι ο «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, μιας και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, εντούτοις πηγές της αγοράς σημειώνουν στο newmoney πως η απόκτηση από πλευράς της ΕΤΕ ποσοστού – μειοψηφικού κατά πάσα πιθανότητα – στην εταιρεία πληροφορικής αποτελεί μία συμφωνία win win. «Η μεν, Epsilon Net που μέχρι στιγμής έχει διανύσει μία εντυπωσιακή πορεία, μέσα από ένα σπριντ εξαγορών, μεταξύ των οποίων αυτές της Data Communication και της Singular Logic, θα μπορέσει να αυξήσει περαιτέρω τον κύκλο εργασιών της, αποκτώντας πρόσβαση στους πελάτες της τράπεζας. Η δε, ΕΤΕ θα είναι σε θέση αφενός, να αξιοποιήσει το δίκτυο της Epsilon Net (σ.σ. διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περίπου 125.000 πελάτες, κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες η ΕΤΕ προσδοκά να κάνει «άνοιγμα», στο πλαίσιο και του Ταμείου Ανάκαμψης), επιτρέποντας, παράλληλα, στο ήδη υπάρχον πελατολόγιό της να έχει ενημέρωση και κατ’ επέκταση δυνατότητα απόκτησης ολοκληρωμένων πακέτων και υπηρεσιών για την ψηφιακή τους μετάβαση και όχι μόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το πρώτο… κρας τεστ αυτής της συνεργασίας, άλλωστε, έχει ήδη γίνει, στο πλαίσιο ημερίδας που συνδιοργάνωσαν οι δύο πλευρές το περασμένο καλοκαίρι, προσφέροντας στους επιχειρηματικούς πελάτες της ΕΤΕ ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MME» και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και εξατομικευμένες λύσεις ασφάλειας και επιχειρηματικής συνέχειας, αλλά και ανάπτυξης του ηλεκτρονικού καναλιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της τράπεζας, κυρία Χριστίνα Θεοφιλίδη, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας είναι συνυφασμένος με τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση του κλάδου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται για άλλη μία φορά δίπλα τους.

Μέσω της στρατηγικής μας συνεργασίας με τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής (σ.σ. Epsilon Net, Microsoft και Info Quest Technologies), υποστηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ταξίδι της ψηφιακής τους αναβάθμισης, αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». 

Το success story της Epsilon Net

«Πλέον για να είναι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ψηφιακά εκσυγχρονισμένες, από την ταβέρνα και την τουριστική επιχείρηση ως τη βιομηχανία. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. Ήρθαν και οι κυβερνητικές αλλαγές που έδωσαν ώθηση στις τεχνολογίες με βάση το cloud, όπως λ.χ. το mydata και ο συγχρονισμός αποδείχθηκε τέλειος για την εταιρεία». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο κ. Ιωάννης Μίχος τον λόγο που η εταιρεία, την οποία ίδρυσε το 1999, χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη δημιουργία μιας επιστημονικής ομάδας, η οποία ανέλαβε το έργο της ανάλυσης της νομοθεσίας. «Φτιάξαμε μία βάση δεδομένων, μία μεγάλη online τράπεζα, όπου μπορεί κάποιος να δει τι αλλάζει σε κάθε νόμο, πως επικαιροποιείται ο προηγούμενος κ.ο.κ. Παράλληλα, δημιουργήσαμε και το μηνιαίο φορολογικό περιοδικό Epsilon 7, που έως σήμερα είναι ένα αξιόπιστο «εργαλείο» για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», σχολίαζε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Το δεύτερο βήμα έγινε το 2002, οπότε και η αγορά περνούσε από την τεχνολογία DOS στα Windows. Άρα, ουσιαστικά, άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα παραθυρικά προγράμματα και όλες οι εταιρίες έπρεπε να ακολουθήσουν την «τεχνολογική επανάσταση». «Έχοντας ήδη μία συνδρομητική βάση πελατών από την αρχική μας δραστηριότητα, αποφασίσαμε να επενδύσουμε και στα συστήματα πληροφορικής. Παρουσιάσαμε δύο γενιές εφαρμογών: η πρώτη για λογιστικά γραφεία και η δεύτερη για μισθοδοσία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αυτό που λέμε payroll και HR. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να μπούμε και στο κομμάτι των εμπορικολογιστικών εφαρμογών – ERP- CRM», προσέθετε.

Το 2013 η Epsilon Net έκανε ακόμη μία μεγάλη επένδυση, δημιουργώντας την πλατφόρμα Pylon. Αυτή την φορά με τεχνολογίες web, cloud και mobile, η ανάγκη των οποίων έγινε ακόμα πιο προφανής την περίοδο του κορωνοϊού. Έτσι σήμερα προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Λαβίδας: Το στρατηγικό σχέδιο του νέου επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος

Bitcoin: Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τα λεφτά τους!

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Στο ΦΕΚ η επικαιροποιημένη λίστα προϊόντων