Καλύτερα των προσδοκώμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Bank of America (BofA) στο α’ τρίμηνο του 2023, με τα έσοδα να λαμβάνουν ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 0,94 δολάριο ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων περί 0,82 δολαρίου ανά μετοχή. Τα έσοδα, ταυτόχρονα, καθορίστηκαν σε 26,3 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων περί 25,1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του τραπεζικού κολοσσού, τα έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν κατά 25% στο α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 14,4 δισ. δολάρια, χάρη στις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

«Κάθε τμήμα πήγε καλά, καθώς αυξήσαμε τη βάση των πελατών και τον οργανικό αριθμό των λογαριασμών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Μόινιχαν. «Τα αποτελέσματα αντανακλούν το πώς η πολυετής δέσμευση για υπεύθυνη ανάπτυξη βοήθησαν τη σταθερότητα σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον».

Τα έσοδα εκτός τόκων, την ίδια ώρα, διευρύνθηκαν κατά μόλις 1% και ανήλθαν σε 11,8 δισ. δολάρια, ως απόρροια των υψηλότερων πωλήσεων και των εσόδων από trading.

Όσον αφορά τις προβλέψεις, το επίμαχο ποσό καθορίστηκε σε 931 εκατ. δολάρια, παραμένοντας σε προ-πανδημίας επίπεδα.

Στον απόηχο των παραπάνω μεγεθών, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται κατά 2%, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές του έτους, ωστόσο, χάνει τουλάχιστον 9%.

Η ΒofA έρχεται να δώσει συνέχεια στην καλή εικόνα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, καθώς JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo παρουσίασαν επίσης επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου. Αντίθετα, κάτω των πήχη των προσδοκιών πέρασε η Goldman Sachs.

Την Τετάρτη είναι η σειρά της Morgan Stanley να παρουσιάσει τα τριμηνιαία μεγέθη.

Διαβάστε ακόμα

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

Όλο και περισσότεροι millennials γίνονται 40 ετών – και αλλάζουν ό,τι γνωρίζαμε για τα ταξίδια

Tο πιο “μοδάτο” σούπερ-μάρκετ στον κόσμο – Εκεί όπου συρρέουν οι σταρ και παραμονεύουν οι “παπαράτσι”