Τράπεζες

Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Τράπεζας Πειραιώς

  • newsroom


Την πρόσφατη επιτυχή αύξηση κεφαλαίου «που θα βοηθήσει την τράπεζα να βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητά της τα επόμενα δύο χρόνια» επικαλείται ο οίκος

Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s,  αναφέροντας ότι η αύξηση κεφαλαίου της, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη αναδιάρθρωση του ισολογισμού της.

Η απόφαση για αλλαγή των προοπτικών σε θετικές από σταθερές «καθοδηγείται από την πρόσφατη επιτυχή αύξηση κεφαλαίου που θα βοηθήσει την τράπεζα να βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητά της τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνει η Moody’s, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση Caa2 για την τράπεζα.

Η αύξηση του κεφαλαίου, προσθέτει ο οίκος , «ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας “Sunrise” που προβλέπει τη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της κάτω από το 10% στο τέλος του 2021 από 35% τον Δεκέμβριο του 2020».

«Η επιβεβαίωση του αξιόχρεου λαμβάνει υπόψη τους ακόμη σημαντικούς καθοδικούς πιστωτικούς κινδύνους για τον ισολογισμό της τράπεζας καθώς και τους σημαντικούς κινδύνους υλοποίησης του σχεδίου μετασχηματισμού της για τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και της φερεγγυότητάς της», σημειώνει ο Moody’s.

Διαβάστε ακόμα:

Πλαίσιο: Στα €355 εκατ. οι πωλήσεις το 2020 αυξημένες κατά 11,8%

Κίνα: Πώς ένα… ποίημα έριξε στα τάρταρα τη μετοχή ενός ολόκληρου κολοσσού

Στα Αστέρια Γλυφάδας το πρώτο «υβριδικό» city resort της One & Only

Απόρρητο Απόρρητο