Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Ε.Α.Τ.), την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Τ. οι:

Γεώργιος Ζαββός, Πρόεδρος

Ισμήνη Παπακυρίλλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος

Παντελής Τζωρτζάκης, Εκτελεστικό Μέλος

Δημήτρης Σκάλκος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Δημήτριος Στεφανίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Πολλάλης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Βασιλική Παντελοπούλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα κάνει μια νέα αρχή με στόχο την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μεγαλύτερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προώθηση της καινοτομίας. Διαθέτει πλέον την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα μέσα για να ανταποκριθεί στον αναπτυξιακό της ρόλο και να συμβάλει στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί ένα ακόμα βήμα με στόχο την επιτάχυνση της στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και τη διεύρυνση της περιμέτρου δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα. Με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη

Φόβοι ξανά για ανάφλεξη τιμών λόγω Μέσης Ανατολής

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;

«Εκλεισε» η χρηματοδότηση για το νέο project 5* των 150 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι – Ετοιμο το 2026 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ