Τράπεζες

Παράταση μέχρι τις 11/12 για το πρόγραμμα εθελούσιας της ΕΤΕ

  • Αγγελική Βελεσιώτη


«Το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά και με βάση τον προγραμματισμό», σημειώνουν πηγές της τράπεζας

Παράταση για ακόμη μία εβδομάδα και συγκεκριμένα έως τις 11 Δεκέμβρη παίρνει το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας, η ισχύς του οποίου τύποις έληγε σήμερα.

Πηγές της τράπεζας επισημαίνουν στο newmoney πως η απόφαση της παράτασης συνδέεται με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας και των νέων περιοριστικών μέτρων που συνεχίζονται, διαψεύδοντας, ουσιαστικά, τις πληροφορίες περί χαμηλότερης της αναμενόμενης συμμετοχής.

«Το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά και με βάση τον προγραμματισμό», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι μολονότι επισήμως δεν έχει οριστεί συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων που έχει τεθεί ως στόχος από τη διοίκηση της ΕΤΕ να αποχωρήσουν μέσω της εθελουσίας, εντούτοις αυτός φέρεται να προσεγγίζει τους 800. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, φέρεται να έχουν κατατεθεί περισσότερες από 450 αιτήσεις»

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμπλήρωσαν: α) το 30ο έτος της ηλικίας τους και β) 7ετή υπηρεσία στην τράπεζα, με ημερομηνία αναφοράς την 30η Νοεμβρίου 2020, με το τελικό μικτό ποσό της αποζημίωσης να κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 150.000 ευρώ.

Στην περίπτωση των sabbaticals δε, της υποχρεωτικής, δηλαδή, άδειας για διάστημα από δύο έως και πέντε έτη, το συνολικό μικτό ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου του 2020, οι λειτουργικές δαπάνες παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες σε τριμηνιαία βάση (+0,5%), σε 187 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε ετήσια βάση αυτές μειώθηκαν κατά 3,8%, σε 569 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αποκλιμάκωσης, τόσο των δαπανών προσωπικού (-8,5%), όσο και των γενικών διοικητικών και λοιπών λειτουργικών εξόδων (-9,7%), αντισταθμίζοντας την αύξηση των αποσβέσεων (+26,7% ή 22 εκατ. ευρώ), ως αποτέλεσμα της μετάβασης στα μέσα του 2019 στο ΔΠΧΑ 16, λόγω της πώλησης του μειοψηφικού ποσοστού της ΕΤΕ στην Prodea.

Η αποκλιμάκωση των δαπανών προσωπικού αντανακλά το συνολικό όφελος σε επίπεδο τριμήνου της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού τον Φεβρουάριο 2020, με τη συμμετοχή να ανέρχεται σε περίπου 1.100 εργαζόμενους.

«Η συνεχιζόμενη μετάβασή μας σε ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας της τράπεζας θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη δυναμική μείωσης του κόστους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, στρεφόμαστε με γρήγορους ρυθμούς προς ένα πιο ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας, με απλούστερες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες υποστήριξης, εστιάζοντας την προσοχή μας σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών μας στα εναλλακτικά δίκτυα τραπεζικής εξυπηρέτησης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Παύλος Μυλωνάς.

Διαβάστε περισσότερα:

Δρ Ιωάννης Κούστας: Αποκαλύπτει τη στρατηγική του για την πετυχημένη πορεία της Danaos

«Λευκή πετσέτα» έριξε και πάλι ο Απόστολος Βακάκης

400 ευρώ: Περισσότεροι από 70.000 δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση – Αναλυτικά η διαδικασία