Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την πώληση της Rosbank, που είναι το βαρύ όνομα του ρωσικού τραπεζικού τομέα, στην οποία η Société Générale ήταν πλειοψηφικός μέτοχος, καθώς και των ασφαλιστικών θυγατρικών της στη Ρωσία.

Η πώληση αυτή στο ρωσικό επενδυτικό ταμείο Interros θα σημάνει καθαρή απώλεια σχεδόν 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό αποτελεσμάτων της Société Générale το δεύτερο τρίμηνο, διευκρινίζει ο γαλλικός όμιλος, ελαφρώς περισσότερα από τα 3,1 δισεκατομμύρια που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης μιας συμφωνίας πώλησης.

Σημειώνεται πως το fund Interros Capital, συνδέεται με τον Ρώσο μεγιστάνα, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, ενώ αναμένεται και η έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

«Η αποχώρηση από την ρωσική αγορά θα γίνει με ρυθμισμένο και ελεγχόμενο τρόπο, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των δραστηριοτήτων για τους υπαλλήλους και τους πελάτες στη Ρωσία» ανέφερε σχετικά η γαλλική τράπεζα στα μέσα Απριλίου, όταν είχε γνωστοποιήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την αγορά της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς εκτροχιάστηκαν τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας – Σανίδα σωτηρίας οι εξαγωγές της (Γραφήματα)

Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες πόλεις για ιδιοκτήτες Airbnb – Πού βρίσκεται η Αθήνα

Wall Street: Βαριές απώλειες λόγω πληθωρισμού – Πτώση 750 μονάδων για τον Dow Jones