Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες στις 24 Ιουνίου, ανήμερα της αργίας του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου, καθώς οι πρώτες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου.

Οι πληρωμές ξεκινούν από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, η οποία αυτή τη φορά συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος, συνεπώς οι συντάξεις θα καταβληθούν την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη, δηλαδή την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι συντάξεις Ιουλίου

Ειδικότερα, ο ΕΦΚΑ λόγω της αργίας της 24ης Ιουνίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε οι συντάξεις Ιουλίου των μη μισθωτών να βρίσκονται στους λογαριασμούς από την Παρασκευή το απόγευμα. Η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου αναμένεται να γίνει ως εξής:

– Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

– Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη

Apollo Hills: Με premium παροχές οι κατοικίες στη Βούλα – Τιμές που αγγίζουν τα 13.000 ευρώ ανά τ.μ. (pics)

Ευρωεκλογές: Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτών – Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Ενέργεια: Γιατί «κλειδώνουν» αυξήσεις στα τιμολόγια και τους επόμενους μήνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ