Η UBS δεν πέρασε τον πήχη των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς τα τμήματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής «είδαν» πτώση λόγω της ύφεσης στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με το CNBC, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,108 δισ. δολαρίων που αποδίδονται στους μετόχους, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 2,403 δισ. δολ.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,92 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 8,90 δισ. δολάρια.

Η μονάδα διαχείρισης πλούτου της UBS, το «στολίδι» της εταιρείας, κατέγραψε πτώση εσόδων 2% λόγω των αρνητικών επιδόσεων της αγοράς, των δυσμενών συναλλαγματικών επιπτώσεων και των χαμηλότερων επιπέδων δραστηριότητας πελατών, ειδικά στην Αμερική και στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού.

Τα καθαρά νέα assets διαμορφώθηκαν σχεδόν στα 400 εκατ. δολάρια. Στο α΄ εξάμηνο του έτους, τα καθαρά νέα assets διαμορφώθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια.

Το β΄ τρίμηνο ήταν μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για τους επενδυτές τα τελευταία 10 χρόνια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος. «Η υποκείμενη απόδοσή μας αποτυπώνει ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα περιβάλλον με χαμηλότερα επίπεδα ενεργητικού, υψηλότερη μεταβλητότητα και αυξανόμενα ποσοστά», δήλωσε.

Η τράπεζα ανέφερε ακόμη ότι βρίσκεται σε καλή θέση καθώς οδεύει προς το β΄ εξάμηνο του έτους, και υποστήριξε το σχέδιό της για την αγορά άνω των 5 δισ. δολαρίων ίδιων μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμα:

«Lucky A.T.M.»: Στο σφυρί ξανά την Τετάρτη 27/7 το σκάφος του Καλογρίτσα (pics)

Οι μπίζνες του Σαουδάραβα στην Αθήνα, το δίλημμα της Ελλάκτωρ, το φέσι της Attica και το γεφύρι της Cynergy

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα υπολογίσετε την τελική χρέωση στα τιμολόγια