Για τη σταθερή κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, στον «απόηχο» των ανησυχιών που παράγει η κρίση της Credit Suisse, έδωσε διαβεβαιώσεις το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, ο Γάλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις, μετά και από τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Ο Βιλερουά είπε ότι «οι γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ σταθερές», για να συμπληρώσει ότι αυτές δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τις αμερικανικές τράπεζες».

Ακόμα, τόνισε πως «εάν χρειαστεί, έχουμε τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών».

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης «για να μην προκληθεί πανικός στις αγορές» – Προτεραιότητα η καταπολέμηση του πληθωρισμού

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, μετά και από τη νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της ευρωτράπεζας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο Βιλερουά είπε πως «προτεραιότητα μας είναι καταπολεμήσουμε τον πληθωρισμό.

Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της οικονομικής ανάπτυξης».

Επιπλέον, ο Γάλλος τραπεζίτης είπε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πρέπει να φτάσει το 3% μέχρι το τέλος του 2023, από το 8,5% που διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμη

Πολυνομοσχέδιο: Διαγραφή προστίμων από την Εφορία – Διευκολύνσεις και αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Οι «γαλάζιες καρδερίνες», ο Βαρουφάκης φουσκώνει, ο Πολάκης κόβει – Πώς η ΔΕΗ μπερδεύεται με τον ΟΤΕ, ο Κόπυ και τα καλώδια

Γουόρεν Μπάφετ: «Πρέπει να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι είναι προσεκτικοί» – Επένδυσε $500 εκατ. μέσα στην κρίση