Τη ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, φιλοξενούμενος το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως φιλοτεχνεί μια εικονική πραγματικότητα.

«Περίμενα από τους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση – 5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη, τον Μάρτιο – και να ρωτήσετε όλους τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας “γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;”» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συμπλήρωσε:

«Σήμερα, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολύ λίγοι και τα πρόστιμα πολύ μικρά. Αν υπήρχαν πολλοί έλεγχοι με πολύ βαριά πρόστιμα, δεν θα είχαμε αυτήν την τεράστια κερδοσκοπία. Να το πω πολύ απλά και λαϊκά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας».

Επικέντρωσε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πώς άν ήταν πρωθυπουργός ο ίδιος, αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. «Το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δήλωσε αισιόδοξος για μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, αναφέροντας κατηγορηματικά ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, γεγονός που «θα είναι κρίσιμο για την πατρίδα μας να μην κάνει “παρέλαση” η Νέα Δημοκρατία, μια “παρέλαση” αλαζονείας, χωρίς να νιώθει ότι την απειλεί κάποιος». Επέκρινε έντονα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη.

Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει, στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης .«Εκτιμώ ότι ο κόσμος της αριστεράς, ο προοδευτικός κόσμος, ασφυκτιά με αυτήν την πολιτική. Δεν μπορεί ένας προοδευτικός άνθρωπος να δεχθεί να έχει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον ο οποίος μιλά με τη γλώσσα του Βελόπουλου» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, αν είναι ισχυρό, θα είναι ο πυλώνας να συμβεί ό,τι συνέβη στην Ιβηρική χερσόνησο – και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. «Με πυρήνα τη δημοκρατική παράταξη και άλλες δυνάμεις από το προοδευτικό Κέντρο που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία καθώς και από την προοδευτική Αριστερά, -γιατί υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας-, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα υπάρχει μια ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα. Αυτή την ασυμμετρία εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον βολεύει να θέτει το ερώτημα “Μητσοτάκης ή χάος”. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, δεν θα υπάρχει “χάος”, θα υπάρχει ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα είναι κυβερνητική επιλογή του προοδευτικού κόσμου στις επόμενες εθνικές εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών καθώς ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος λόγος είναι η ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση για να σταματήσει η Νέα Δημοκρατία το ρεσιτάλ αλαζονείας και περιφρόνησης του δημοσίου συμφέροντος. Δεύτερος λόγος και πάρα πολύ σοβαρός: Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Τι σημαίνει αυτό; Κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός, κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας του Λαϊκού Κόμματος, που ενισχύει τον γαλλογερμανικό άξονα. Αυτή είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate. Ζητώ debate για τις ευρωεκλογές, για να συζητήσουμε τα εθνικά, εσωτερικά και ευρωπαϊκά θέματα. Το αρνείται η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλει να ταυτιστεί ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέδωσε στην κυβέρνηση πονηριά και διγλωσσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Η “μαρτυριάρα” κα. Χριστοφιλοπούλου είπε τον λόγο και τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Μπελέρη. Επειδή χάνει ψήφους προς τον Βελόπουλο, εργαλειοποίησε ένα εθνικό ζήτημα. Είχαμε, όμως, και κάτι άλλο. Την ώρα που η κα. Μπακογιάννη καταθέτει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών και λέει άλλα. Είναι αυτή σοβαρή στάση κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Θεόδωρος Δουζόγλου: Mε νέα ομάδα το πλάνο ανάπτυξης στη φιλοξενία 5 αστέρων (pics)

Περιστέρης: Έχουμε προτάσεις για την Αττική οδό, προς το παρόν δεν εξετάζουμε την είσοδο τρίτων

Σαράντης: Μπαίνει στην αγορά της Σ. Αραβίας – Με ρυθμό 32% η ανάπτυξη των εξαγωγών (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ