Τις εκτιμήσεις του για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου παρουσίασε το πρωί της Τρίτης ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμφωνα με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στα επίπεδα του 33-35%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30% και ΚΚΕ με Βελόπουλο θα πάρουν 20%.

Ειδικά για τη μάχη της δεύτερης θέσης ο κ. Δρυμιώτης είπε στο Action24 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά γιατί ο Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς τη μπάλα. Ο άλλος απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που το έχει ξυπνήσει. ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης άλλο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει. Ο Ανδρουλάκης μου θυμίζει τον άνθρωπο που στη ρουλέτα παίζει το νούμερο που βρήκε».

Συνεχίζοντας για το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «είχε την ευκαιρία και την έχασε. Δεν μπορεί να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιχειρεί να κάνει ο Ανδρουλάκης. Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού. Ο ένας (σ.σ. ο Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (σ.σ. ο Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι».

Όπως πρόσθεσε «η βασικη διαφορά του Κασσελάκη είναι ότι έχει απομακρυνθεί από τις ριζοσπαστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα με τον φράχτη στον Έβρο».

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης επισήμανε, επίσης, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αγνοούνται: Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Από τα 40 τα 34 πήραν κάτω από 3% και μάλιστα τα 31 εξ αυτών κάτω από 1,5%. Τώρα μπήκε το παράβολο των 20.000 ευρώ που αν δεν πάρεις το 1,5% το χάνεις. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6% άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν».

Διαβάστε ακόμη 

ΤτΕ: Η μάχη μισθών, κερδών και ακρίβειας (διαγράμματα)

Κρας τεστ στα προγράμματα στήριξης των τραπεζών σε Ελλάδα, Ισπανία και Αμερική – Το κόστος και τα οφέλη

Β’ Ακτή Βούλας: Τι περιλαμβάνουν τα έργα ανάπλασης στο παράκτιο μέτωπό της από το σχήμα ΤΕ.ΜΕΣ.- Intracom- Προκοπίου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ