Αντίφαση καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, όταν ο ίδιος σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

«Έχετε πρόεδρο που σπούδασε σε σπουδαίο πανεπιστήμιο μη κρατικό. Σπούδασε με υποτροφία γιατί χτίζει καταπιστεύματα και υπεραξία. Σε αυτό σπούδασε ο κ. Κασσελάκης. Αν ερχόταν το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια εδώ να κάνει παράρτημα. ο κ. Κασσελάκης θα έλεγε “όχι, να μην γίνει εδώ”» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

«Αν το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια αποφασίσει να φτιάξει παράρτημα και να δώσει την δυνατότητα σε Έλληνες να φοιτήσουν με υποτροφία ο κ. Κασσελάκης θα έλεγε «όχι». Ο κ. Κασσελάκης, που σπούδασε με υποτροφία στο ίδιο πανεπιστήμιο», συνέχισε.

Αιχμές άφησε ο κ. Μητσοτάκης και για τη χθεσινή δήλωση του κ. Φάμελλου που είπε ότι «δεν μπορούμε να χαρούμε τώρα εμείς Τσικνοπέμπτη κι όλα αυτά που λέτε, γιατί έχουμε τη μεγάλη στεναχώρια με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, που είναι μια τραγική στιγμή για την Ελλάδα».

«Τον πρόεδρό σας τον είδα να περνά μια χαρά στην Τρίπολη», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Κασσελάκης: Γιατί είναι κατά των μη κρατικών ΑΕΙ ενώ έχει σπουδάσει στο εξωτερικό

Απάντηση στο γιατί είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια που ψηφίζεται σήμερα, παρ’ότι ο ίδιος σπούδασε στις ΗΠΑ, επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα social media στην οποία παρουσιάζει και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα που έχει θέσει αρκετές φορές η κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους που εναντιώνεται.

Όπως λέει «στο εξωτερικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τεράστια κεφάλαια και αυστηρό νομικό πλαίσιο. Δεν είναι αυτή η αντισυνταγματική μπίζνα της ΝΔ με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise», ενώ τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει λιγότερες ευκαιρίες.

Δείτε την ανάρτησή του:

Διαβάστε ακόμη 

Eurostat: Στάσιμη η Ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο

Αλίκη Παληού: Καθαρά 69,4 εκατ. δολάρια για την Performance Shipping το 2023

Οι χαμηλές τιμές των μεταχειρισμένων EV αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε buy back (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ