Η επαναλαμβανόμενη σπουδή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ανοίξουν μια… ιδεολογική κουβέντα για φόρους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συνδυαστικά με την επανάληψη των πάγιων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες πτυχές της φορολογίας έδωσαν εκ νέου στη ΝΔ τη δυνατότητα να… παραχωρήσει στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης τον πρώτο λόγο στην επικαιρότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στον θετικό λόγο και στο κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο ως προς την πρωτιά και την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

Δεν είναι μυστικό ότι στην οδό Πειραιώς αντιμετωπίζουν την κουβέντα που έχει ανοίξει… βούτυρο στο ψωμί τους, με δεδομένο ότι η ΝΔ παρουσιάζεται ως η μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, με ένα πρόγραμμα που ως τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί ως προς την κοστολόγησή του σε βάθος τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, επιμένει στο κάλεσμα για μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση προς τα στελέχη του, τα οποία και στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις έχουν λάβει πλέον ρόλο παρατηρητών της συζήτησης και αφήνουν κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να «κάνουν παιχνίδι».

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε παρά ελάχιστες αναφορές στη φορολογική βαβέλ που περιγράφηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόλις άνοιξε η κουβέντα στη βάση των πολιτικών προγραμμάτων. Ο ίδιος έκανε μια σαρωτική περιοδεία στην Κρήτη, ένα νησί που ποτέ δεν είχε βαφτεί γαλάζιο, με αρκετές στάσεις και στους τέσσερις νομούς, σε καμία από αυτές όμως δεν εστίασε σε όσα είπαν τα στελέχη των άλλων δύο κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr