Μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον τρέφει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Ευρωσύμβουλοι από το επενδυτικό σερί που προγραμματίζει να υλοποιήσει, συνολικά, μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της, σχεδιάζει να προχωρήσει πιθανόν μέχρι και σε τρεις εξαγορές, οι δυο από αυτές στον ταχέως ανερχόμενο κλάδο της πληροφορικής και τον ευρύτερο τεχνολογικό και η τρίτη στον χώρο του ESG.
Οι πληροφορίες του newmoney, από πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρουν ότι υπάρχει ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα που μιλά για ολοκλήρωση των συγκεκριμένων, στοχευμένων κινήσεων –όλων, δηλαδή- μέσα στο 2024, ενώ εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο, αν αυτά τα 3 deals προχωρήσουν, οι Ευρωσύμβουλοι θα μπορέσουν να πετύχουν στην προσεχή χρήση, τη νέα χρονιά, μια συνολική αύξηση μεγεθών, σε σχέση με τα σημερινά τους, η οποία ίσως φτάσει ακόμα και στα επίπεδα ενός σημαντικού ποσοστού που θα κυμανθεί από 70% έως 80%.

Διευκρινίζεται πάντως ότι οι επαφές που πραγματοποιούνται έχουν ως σκοπό τους και «τη διερεύνηση και αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την διαμόρφωση συνεργειών», πλην της ολοκλήρωσης κάποιων εξαγορών.
Οι ίδιες πληροφορίες, εξηγούν ότι πρόκειται για δυο σχετικά μικρότερες εταιρείες και μια μεγαλύτερη, αυτή στον κλάδο της πληροφορικής, ένα σχήμα με αρκετό ανεκτέλεστο και πολλά έργα «στα σκαριά».

Οι προσδοκίες της εισηγμένης είναι να πετύχει maximum μέχρι και διπλασιασμό των μεγεθών της εάν αποκτήσει και τις 3 αυτές εταιρείες.
Ο χρονικός ορίζοντας των νέων επενδύσεων και η χρηματοδότησή τους; Πρόθεση της ηγεσίας του ομίλου είναι, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, να κλείσουν οι νέες συμφωνίες μέσα στο πρώτο 9άμηνο του 2024, έως τον Σεπτέμβριο, ή το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.
Με τις 2 από τις 3 ελληνικές –αθηναϊκές, για την ακρίβεια- εταιρείες, οι Ευρωσύμβουλοι φέρονται μάλιστα να βρίσκονται κοντά σε υπογραφή MoU, ενδεχομένως και εντός του καλοκαιριού.

Η ρευστότητα που διαθέτει ο όμιλος αρκεί για να καλυφθεί μέρος των επενδύσεων, όπως και αυτή που θα αποκτηθεί τους προσεχείς μήνες. Πέρα από το cash, ανοικτό παραμένει για την εισηγμένη το θέμα της πώλησης του ακινήτου της στην Θεσσαλονίκη, που αν τελικά παραχωρηθεί μέσα στη χρονιά υπολογίζεται ότι είναι θα αποφέρει ποσό ακόμα και άνω των 5 εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση περίπτωση, ήδη εισφέρει ένα καλό ετήσιο έσοδο από ενοίκια. Η θετική συγκυρία στο ελληνικό real estate ευνοεί την εταιρεία, καθώς οι τιμές γενικότερα έχουν ανέβει στα ακίνητα και το συγκεκριμένο θεωρείται ότι δύναται να προσελκύσει ένα ελκυστικό τίμημα. Υπό αυτή τη λογική, βγήκε «σε καλό» το γεγονός ότι δεν πουλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που θα «έπιανε» σήμερα.
Οι Ευρωσύμβουλοι, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Πάρι Κοκορότσικο και αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ευστάθιο Ταυρίδη θεωρούνται ένας από τους σημαντικούς ομίλους συμβουλών στη ΝΑ Ευρώπη, με εξειδίκευση στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και καινοτομίας και τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα δυο «όχι»

Άλλη μια αρνητική κατάληξη σε μια παλαιότερη υπόθεση της εταιρείας που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων… θετική ήταν το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με fund από τις ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω συνεργασίας μαζί της, με όρους που τελικά δεν βρήκαν σύμφωνη τη διοίκηση της εισηγμένης.

Αυτό συνέβη σε μια εποχή που η τιμή της μετοχής της κυμαινόταν σε χαμηλότερα επίπεδα. Παρότι οι συζητήσεις είχαν εισέλθει, τότε, στην τελική ευθεία, προέκυψαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν στην πράξη όσα είχαν τεθεί στο τραπέζι. Αντίστοιχη εξέλιξη σημειώθηκε σε άλλη μια παρόμοια περίπτωση, όταν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλο επενδυτή για την απόκτηση του 51% της Ευρωσύμβουλοι και επίσης δεν προχώρησε.
Στις τάξεις της διοίκησης επικρατεί η άποψη ότι η εταιρεία διαθέτει τις δυνατότητες να πορευτεί αυτονομημένη για να αυξήσει περαιτέρω τα μεγέθη της και να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της.

Γενικότερα, υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, με βάση και τις δουλειές που έχει αναλάβει η εταιρεία, προσδοκώντας σε καλά αποτελέσματα τόσο στη φετινή χρήση όσο και του χρόνου.
Τις προοπτικές της ενισχύει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το γεγονός ότι συνάπτει συνεργασίες με 24άμηνο ορίζοντα και παράλληλα στο χώρο όπου κινείται –ως η μοναδική εισηγμένη- ο όγκος εργασίας θεωρείται έως και δεκαπλάσιος σε σύγκριση με αυτόν που μπορούν να φέρουν σε πέρας οι εταιρείες του κλάδου.

Το ανεκτέλεστο της εταιρείας αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ και εάν αθροιστούν τα κατακυρωμένα έργα προς υπογραφή εντός του 2024 ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Ποσό υπερδιπλάσιο του κύκλου εργασιών του έτους 2023, χωρίς να συνυπολογίζονται τα νέα έργα που διεκδικεί.
Όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, στρατηγικό στόχο της αποτελεί η συμμετοχή και σε άλλες, πέραν των υφιστάμενων, δραστηριότητες, με σκοπό την αύξηση / διαφοροποίηση του κύκλου εργασιών και του EBITDA, μέσω εξαγορών εταιρειών ή / και συνεργασιών με εταιρείες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με συμπληρωματικό αντικείμενο υψηλής εξειδίκευσης.

Το προφίλ των 3 εταιρειών

Εκ μέρους της διοίκησης υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες επιπλέον και η ενημέρωση ότι η εταιρεία είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με σκοπό τη διερεύνηση και αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την διαμόρφωση συνεργειών, καθώς και την εξέταση της εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους πιο κάτω τομείς:

Η μια δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο του ESG, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, μέσω της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ESG και της ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας και της αειφόρας στις επιχειρηματικές πρακτικές.

Η δεύτερη ειδικεύεται στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών πληροφορικής, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής υποστήριξης και εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ και επιχειρήσεις παρέχοντας ταυτόχρονα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Και η τρίτη δρα στο χώρο της καινοτομίας και της καθαρής πράσινης μετάβασης, των ψηφιακών τεχνολογιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογιών IoT, καθώς και της διαχείρισης ενέργειας, του ενεργειακού μετασχηματισμού και των ενεργειακών υποδομών.

Διαβάστε ακόμη

Apollo Hills: Με premium παροχές οι κατοικίες στη Βούλα – Τιμές που αγγίζουν τα 13.000 ευρώ ανά τ.μ. (pics)

Ευρωεκλογές: Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτών – Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Ενέργεια: Γιατί «κλειδώνουν» αυξήσεις στα τιμολόγια και τους επόμενους μήνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ