Πολιτική

Γεωργιάδης – lockdown: H αγορά δεν μπορεί να κλείσει

  • newsroom
Άδωνις Γεωργιάδης


Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από τη Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο

Τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς, ακόμα και εάν κηρυχθεί η Αττική στο «κόκκινο», προανήγγειλε εμμέσως ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα», είπε χαρακτηριστικά λίγο πριν δώσει το παρόν στη συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία χθες εισηγήθηκε να βαφτεί «κόκκινη» η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού.

«Έχω συνάντηση με την επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο», πρόσθεσε.

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα στους επιχειρηματίες της αγοράς λέγοντας: «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν  να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο».

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις  που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο.

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για επιβολή μέτρων

Αποφασισμένοι να θέσουν την Αττική στο σύνολό της, δηλαδή όλους τους τομείς του λεκανοπεδίου, σε καθεστώς σκληρού lockdown εμφανίστηκαν χθες οι επιστήμονες, συνεδριάζοντας εκτάκτως υπό το βάρος των νέων, επιδημιολογικών δεδομένων.

Ανάμεσα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έθεσαν σε συναγερμό τους επιδημιολόγους συγκαταλέγονται η διαρκής άνοδος του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, αύξηση που αποτυπώνεται καθαρά και στα αστικά λύματα, όπως και ο αριθμός μαζί με τη γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων που εντοπίζονται με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τα οποία έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους στην Αττική.

Υπό αυτό το πρίσμα, η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων φαντάζει ως μονόδρομος για αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής, καθώς στο επιδημιολογικό αποτύπωμα του λεκανοπεδίου δεν έχει ακόμη διαφανεί τυχόν επιδείνωση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών. Άγνωστη παραμένει προς το παρόν και η «συνεισφορά» των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στην καθημερινή καταμέτρηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τη στιγμή που ο υψηλός βαθμός μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερπολλαπλασιάσει κρούσματα και εστίες διασποράς μαζί.

Διαβάστε ακόμη: 

Τέλος χρόνου για πληρωμές φόρων 1,6 δισ. ευρώ

ΛΑΡΚΟ: Αρχίζει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

Βασίλης Καρακουλάκης (FDL Group): «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα Logistics»

Απόρρητο Απόρρητο