Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για να την ενημερώσει «για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ενόψει μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και να ζητήσω ενόψει της συνεργασίας μας να εφαρμοστεί ο νόμος για του καθ’ έξιν και εξ αμελείας εμπρηστές γιατί ένας σημαντικός αριθμός εμπρησμών προκαλείται από ανθρωπογενείς παράγοντες».

«Αυτή η φετινή είναι μια εθνική, συλλογική προσπάθεια που έχει ως σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά την προστασία των περιουσίων και του φυσικού κάλλους» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία τον κίνδυνο αποδείχθηκε περίτρανα δυστυχώς στο Μάτι και αλλού. Αυτοί που δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύσει τους πολλούς έναντι αυτών» κατέληξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπενθύμισε, τέλος, ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, ότι σε περίπτωση που υπάρχουν θάνατοι από εμπρησμό επιβάλλεται ως ελάχιστη ποινή, κάθειρξη 10 ετών, και ως ανώτερη τα 20 χρόνια ενώ μπορεί να επιβληθεί χρηματική ποινή 200.000 και δήμευση της περιουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια: Χαμηλότερες τιμές ρεύματος τον Μάιο για τους καταναλωτές

Ρόμπυ Μπουρλάς (Public): Πέρυσι αρωγός στους καταναλωτές ήταν το κράτος, φέτος πρέπει να βοηθήσουμε εμείς

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί και «σήματα» για… μπύρες (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ