Πολιτική

Μητσοτάκης για ανατιμήσεις στην ενέργεια: Ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση

  • newsroom


Σε τηλεδιάσκεψη με τον Σ. Μισέλ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ - Η Ευρώπη αποφασίζει για κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και υδρογόνου

Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, κατά τη συμμετοχή του μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ, όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στα κάγκελα οι ξενοδόχοι για τη βραχυχρόνια μίσθωση και το… Radisson Red στη οδό Μητροπόλεως

Ρωσία: Ένοχος για απάτη ο Αλεξέι Ναβάλνι – Η αστυνομία συνέλαβε δύο δικηγόρους του (upd)

Ηλίας Λιβάνης: Βγαίνει στο σφυρί ακίνητο του εκδότη στη Φιλοθέη