Στο Dentist Pass, που αφορά στη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε στην ανάρτησή του για την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στο Facebook «Αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε τη στάση της κοινωνίας απέναντι στην υγεία – να δώσουμε έμφαση, επιτέλους, στη σημασία της πρόληψης», προσθέτοντας ότι «Το Dentist Pass είναι κάτι που “δεν είπαμε (προεκλογικά), αλλά κάναμε”».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, διαδικασία που θα ξεκινήσει από τις περιοχές που έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης. «Αυτοί οι Σύμβουλοι θα αρχίσουν την ατομική αξιολόγηση κατά προτεραιότητα από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καθώς αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δημοπράτηση δύο μεγάλων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, στον Ανατολικό Τομέα Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα, κόστους 182 εκατ. ευρώ, αλλά και στην παράδοση του masterplan για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας που εκπόνησε η Επιτροπή Μπένου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αισιόδοξα τα νέα από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «την τριετία 2019 – 2022 δημιουργήθηκαν 263.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και ο μέσος μισθός αυξήθηκε στα 1.176 ευρώ από 1.046 ευρώ – Ετησίως δηλαδή 1820 ευρώ επιπλέον».

«Φυσικά και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να συγκλίνουμε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας – όμως είμαστε στον σωστό δρόμο» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι το στοίχημα για την επόμενη τετραετία, αν το κυβερνών κόμμα κερδίσει εκ νέου τις εκλογές «είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας. Έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για χτίσουμε μία Ελλάδα όπου οι νέοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής προόδου. Μία Ελλάδα που προοδεύει και θα δημιουργεί στους νέους μας συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Τους το χρωστάμε άλλωστε».

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Γιατί οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει δραστικά (διάγραμμα)

Tα νέα projects που φέρνει το 2023 στην Αττική Ριβιέρα (pics)

Πώς η Μεσσηνία έγινε γη πολυτελούς real estate – 8 εντυπωσιακές κατοικίες υψηλού design δίπλα στη θάλασσα