Μικρές νίκες του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα διαπιστώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη περιγράφουν μάλιστα τα τέσσερα βασικά συμπεράσματα, με βάση την έως τώρα ροή των αποτελεσμάτων:

Το ΠΑΣΟΚ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις καταγράφει σταθερή αύξηση των ποσοστών του. «Έσπασε» τον γαλάζιο χάρτη στο Λασίθι και το Ηράκλειο της Κρήτης όντας πρώτο κόμμα.

-Το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται 2ο κόμμα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία σε 21 εκλογικές περιφέρειες: Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Αργολίδα, Γρεβενά, Δωδεκάνησα, Έβρο, Ευρυτανία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Καβάλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Λακωνία, Λάρισα, Λευκάδα, Πιερία, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Φλώρινα , Χαλκιδική, Χίο.

-Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει σαφή υστέρηση τόσο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 όσο και σε σχέση με τον χαμηλότερο πήχη, που η ίδια επικαλούνταν, δηλαδή τις ευρωεκλογές του 2019.

-Στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 το ΠΑΣΟΚ ήταν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ σε 10 περιφέρειες. Τον Ιούνιο του 2024 το ΠΑΣΟΚ έχει υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε 23 –όπου το ΠΑΣΟΚ είναι 1ο ή 2ο κόμμα- συν 6 εκλογικές περιφέρειες όπου το ΠΑΣΟΚ είναι 3ο κόμμα (Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Ροδόπη, Πέλλα, Ημαθία).

Διαβάστε ακόμη

Times: Η Shein ίσως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στον FTSE 100 

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα 

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ