Απαντήσεις στο ερώτημα «αν η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία;» δίνει με βίντεο στο TikTok ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως αναφέρει «το γράφημα των Financial Times που προκάλεσε αυτή τη συζήτηση δείχνει το κατά κεφαλήν του ΑΕΠ σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Να δούμε τι έγινε και πού πάμε. Την περίοδο της κρίσης η Ελλάδα βίωσε μια πτώση του ΑΕΠ κατά 30 μονάδες και εκτοξεύτηκε η ανεργία. Η πραγματικά χαμένη 4ετια ήταν όμως το 2015-2019 όταν μείναμε στάσιμοι ενώ η Ευρώπη πήγε μπροστά και εμείς μείναμε στάσιμοι».

«Από το 2019 το ΑΕΠ έχει αυξηθεί σωρρευτικά κατά πάνω από 7 μονάδες, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ που είναι στο 3%. Πέρυσι, το 2023, η Ελλάδα είχε την υψηλότερη ανάπτυξη στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από κάθε χώρα της ΕΕ» συνεχίζει ο κ. Πατέλης.

«Τι σημαίνουν αυτά: Η χώρα έμεινε πολύ πίσω κατά την κρίση ενώ τα τελευταία χρόνια τα πράγματα βελτιώνονται σιγά-σιγά. Όμως τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα και έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε. Παραμένει ο στόχος της σύγκλισης με την ΕΕ και για να τον πετύχουμε πρέπει να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για πολλά χρόνια που σημαίνει επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και αυξήσεις μισθών» καταλήγει στο βίντεό του ο Αλέξης Πατέλης.

@alexdunujlc Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας #οικονομια #ευρωπη #ευρωπαικηενωση #ελλαδα #greece #eu #αναπτυξη #οικονομικα #μητσοτακης #κυβερνηση #fyp #financialtimes #κριση ♬ original sound – Alex Patelis

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια: Χαμηλότερες τιμές ρεύματος τον Μάιο για τους καταναλωτές

Ρόμπυ Μπουρλάς (Public): Πέρυσι αρωγός στους καταναλωτές ήταν το κράτος, φέτος πρέπει να βοηθήσουμε εμείς

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί και «σήματα» για… μπύρες (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ