Πολιτική

Πιερρακάκης: Έρχονται 15 νέες υπηρεσίες για ψηφιακές συναλλαγές στο gov.gr

  • newsroom


«Έρχονται 448 αθροιστικά έργα μέχρι το 2025, όπως κωδικοποιούνται στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού», δήλωσε ο υπουργός στο 23ο συνέδριο Infocom World

Με 15 νέες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, οι μεταβιβάσεις ακινήτων κ.ά., θα εμπλουτιστεί στο επόμενο τρίμηνο το gov.gr, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του 23ου συνεδρίου Infocom World.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός: «Αν δούμε τις ψηφιακές συναλλαγές που έφτασαν τα 150 εκατ. μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2021, περιμένουμε πάνω από 300 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές φέτος».

Μιλώντας για τη στρατηγική του υπουργείου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι «στον πυρήνα της είχε πολλά μικρά γρήγορα έργα πληροφορικής που μπορούσαμε να κάνουμε και βλέπαμε ότι μια μικρή προσθήκη, όπως έγινε στην άυλη συνταγογράφηση ή στον εμβολιασμό, πόσο μεγάλη προστιθέμενη αξία είχε στην καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος: «Έρχονται 448 αθροιστικά έργα μέχρι το 2025, όπως κωδικοποιούνται στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Έργα, για τα οποία συζητούσαμε 15 χρόνια πίσω, έχουν αρχίσει να δημοπρατούνται και έχουν αναδόχους».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε: «Είμαστε καλά στην κινητή, αλλά στη σταθερή όχι, κι αυτό είναι που μας δημιουργεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για το μετά. Ειδικά στην κινητή, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δημοπρασία του φάσματος ήταν καινοτόμα. Πρέπει να δούμε και τι άλλες στοχευμένες κινήσεις πρέπει να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση του δικτύου 5G κι αναφέρομαι στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης στο 5G corridors – αυτοκινητόδρομοι. Σε ό,τι αφορά τη σταθερή, υπάρχει συζήτηση περί αποχαλκοποίησης».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μιας ευρύτερης στρατηγικής, είτε πρόκειται για το ultrafast broadband, το κόστος διακλάδωσης της οπτικής ίνας, τους διαδρόμους 5G, υποθαλάσσια καλώδια σε συγκεκριμένα νησιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το κράτος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει όσο πιο γρήγορα να το κάνει την τελευταία διετία. Το κράτος θα κάνει από την πλευρά του αυτό που πρέπει, θα ακούσει την αγορά για το ποιες θα πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές προτάσεις που θα υιοθετήσει και από κει και πέρα φυσικά η αγορά θα πρέπει να κάνει τις σχετικές επενδύσεις».

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Θετικό πρόσημο για την Ελλάδα – «Ναι» στην εκταμίευση της δόσης των 644 εκατ. ευρώ

Aλλάζει η φορολοταρία: Kληρώσεις για €50.000 κάθε μήνα – Εως και €100.000 τα Χριστούγεννα

Black Friday: Πώς θα ξεχωρίσετε τις «μαϊμού» προσφορές